No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Ce sa fac daca pisica cheleste?

Ultima modificare: 2010-02-09 | Data publicării: 2010-02-09
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Ce sa fac daca pisica cheleste?
Nu doar oamenii ci si pisicile chelesc. Stresul, frustrarea si anxietatea pot duce la un comportament de automutilare. Cel din urma are loc atunci cand pisica incearca sa se linisteasca, spalandu-se. Spalatul are efect calmant asupra pisicii. Dar din ce cauza este pisica stresata si frustrata?

Pisicile si depresiile

Pisicile pot avea depresii aproape din aceleasi motive ca si noi. In cazul in care stapanul este violent cu pisica, daca alte pisici si animale care locuiesc in casa o vaneaza, daca se confrunta cu zgomote si mirosuri infricosatoare tot timpul, daca trebuie sa se mute, daca se distruge ritmul normal zilnic. Toate aceste lucruri sunt stresante si pot fi cauza multor boli, uneori grave.

pisica se linge mult si cheleste
Pisicile stresate se ling mult, ajungand sa cheleasca!

 

In cazul in care starea de confuzie e mentinuta o perioada lunga de timp, pisica se linge tot timpul. De multe ori atat de mult incat pe unele parti ale corpului, in special pe abdomen si pe partea interioară a pulpelor din spate se cheleste singura.
Daca observati ca pisica se spala tot timpul, cand incepe sa se spele, incercati sa-i distrageti atentia cu ceva, o jucarie cu microcip spre exemplu.

Jucati-va cu ea, mangaiati-o, vorbiti cu ea. In acest fel nu se simte abandonata. Rutina zilnca si periodicitatea atentiei pe care i-o acordati, ajuta foarte mult la recuperarea linistii pisicii si destresare. Avand in vedere ca stresul pe termen lung poate slabi sistemul imunitar, este important sa imbunatatiti starea pisicii cu vitamine si remedii pentru intarirea sistemului imunitar.


Tu ce zici?