No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Ce gandesc pisicile?

Ultima modificare: 2010-11-05 | Data publicării: 2010-03-05
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Ce gandesc pisicile?
Toti care au pisici vor sa stie ce gandeste animalutul lor. Ati putea incerca sa ii deslusiti miscarile sau sa le cititi din ochi. Dar oare ce ascund pisicile? E posibil ca niciodata sa nu descoperim un mod prin care vom intelege animalele, dar totusi putem intui ceea ce gandesc.

Ochii vorbitori

 

Uita-te adanc in ochii pisicii tale: privirea ei iti va spune multe, inclusiv ceea ce gandeste. Exista privirea de cercetas, curioasa, care vrea sa descopere cat mai multe lucruri, dar exista si privirea in zadar si cea fara rost. Oare ce vrea atunci cand doar se holbeaza la tine? Oare pisica ta e suparata sau vrea doar sa manance? Ambele lucruri sunt posibile.
Cand se uita tinta la tine si nemiscata, mai mult ca sigur e suparata sau cel putin are ceva neajunsuri. Pe de alta parte, toti cunoastem privirea cersetoare careia putini i se poate opune. Desigur pisicuta iti va rasplati grija prin a toarce.

Marimea pupilei spune multe! Aceasta poate sa fie ingusta din cauza luminii inconjuratoare sau daca se pregateste sa vaneze. Daca pupila e mare, chiar daca lumina e foarte intensa, ar putea sa insemne ca e bolnava, comportamentul ei fiind pe masura. I se mai dilata pupila cand incepe sa alerge sau se lupta. Noaptea, pupila e intotdeauna dilatata, deoarece ajuta la patrunderea luminii in ochi.

 

 

poze pisici lenese
Pisicile si somnul

 

 

Pleoapele felinei ne pot spune si mai multe. Ochii deschisi la maxim denota o stare de alerta si capacitate mentala mare (gata de actiune). Daca are ochii inchisi pe jumatate, inseamna ca ii este somn, deci e bine sa nu o deranjezi. Cel mai convingator semn ca pisica ta se simte in siguranta, e daca si in timpul somnului se trezeste si se mai uita din cand in cand la tine sau daca doarme si in prezenta ta.

 

Urechi expresive

 

Urechile unei pisici pot sta in multe feluri din motive diferite:

  • Tintite in fata - stare de alerta
  • Laterale - suparare sau atac
  • Urechi lipite de cap - semn de aparare
  • O ureche sta in fata cealalta in spate - ambiguitate, sentimente neclare
  • Urechile se rotesc - e atenta la sursa sunetelor

Boticul

 

Daca pisica isi tine gura inchisa, acest lucru nu iti va spune prea multe despre ce gandeste. Dar daca si-o deschide poti afla multe lucruri despre dorintele ei.

  • Daca isi deschide larg gura, isi relaxeaza buza inferioara si are o privire fara expresie, poate da impresia ca are dureri, desi ea doar respira;
  • Gura deschisa, buza superioara incordata, privirea tintita inseamna amenintare si agresivitate.
  • Cascarea e rezultatul stresului si sentimentelor mixte.

Daca nu reusesti intotdeauna sa intelegi comportamentul pisicii tale, nu te speria. Nu esti singura persoana! Cred ca si stapanul pisicii din clipul de mai jos are mari probleme in a-si explica de ce felina sa a facut urmatorul gest:

 

Serios? Si a mancat tot?

 


Tu ce zici?