No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Siguranta pisicii in casa

Ultima modificare: 2010-11-17 | Data publicării: 2010-08-12
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Siguranta pisicii in casa
Ca un copil curios, pisicuta ta vrea sa exploreze fiecare bucatica de casa. Ai grija sa fie in siguranta. Jaguarul se furiseaza elegant prin jungle, cautand pericole la tot pasul. In fata, printre sticlele cu detergent si otrava pentru soareci, pisica isi vede prada...

Este o jungla acolo, chiar daca ea este doar un pui de siameza care sta la panda de sub chiuveta si nu o pisica mare din jungla care strabate padurile Amazonului. Dar pericolele pe care le intalneste in casa pot sa fie mult mai mari decat cele pe care le intalneste un jaguar. Oamenii cunosc pericolele care caracterizeaza existenta noastra, din ce in ce mai complexa si mai dependenta de produsele chimice.

Te infiori cand citesti instructiunile de pe etichete si cand iti dai seama ca nici macar nu poti pronunta numele substantelor continute de acele produse si, cu atat mai putin, la ce ne folosesc. Iti protejezi copiii, ca sa nu intre in contact cu cele mai otravitoare substante, iar tu le utilizezi cu foarte mare grija.

 

pisici jucandu-se

 

Ce pericole iti pandesc pisica?


Priveste pisicuta la treaba: isi foloseste toate simturile, inclusiv cel gustativ, si, din aceasta cauza, poate sa aiba probleme. Lucrurile pe care oamenii nici nu s-ar gandi vreodata sa le guste, pentru ea reprezinta adevarate provocari. Pisicuta nu poate face diferenta intre substantele care nu sunt daunatoare si cele care ucid.

Cu toate ca se bucura de un simt al mirosului remarcabil, produsul poate sa o ispiteasca. Se opreste asupra unei substante care ei ii miroase bine dar, de fapt, va bea lichidul anti-inghet cu aceeasi pofta cu care un adolescent bea cola. Tot din curiozitate, isi va baga nasul in locuri pe care oamenii le-au uitat de mult, locuri pline de resturi de otrava pentru soareci, substante chimice pentru ingrijirea gazonului, lame pentru barbierit aruncate si altele.

Si apoi mai este curentul electric. omul stie sa se fereasca de pericol. Pisicuta stie doar cat e de amuzant sa dea cu labuta, sa mestece si sa deranjeze acele cabluri delicioase legate de orice.

Pentru a-ti proteja copiii de toate ciudateniile lumii moderne, pui lucrurile periculoase undeva unde acestia nu au acces.

 

pisica in casa

 

 

Aceasta strategie nu va functiona insa cu o pisicuta. Ea poate sa se catere cat de sus vrea. Poate si sa intre in dulapuri inchise aparent bine. Si este suficient de mica pentru a se strecura pe o usa, un geam, o spartura sau o nisa.

Ai in mana un spargator de combinatii secrete, un campion la atletism, un catarator de munte si un fanatic al sporturilor extreme si habar nu are ce inseamna viata in lumea oamenilor. Dar este de datoria ta sa o protejezi, asa ca stabileste-ti strategiile cu atentie.

Ce poti face pentru a-ti proteja pisica in casa?

 

  • Ascunde substantele de curatare si cele folosite la automobil (ulei, antigel etc.)
  • Nu lasa spray-urile, parfumurile si cremele la indemana pisicii. Intotdeauna inchide-le bine.
  • Prizele trebuie sa fie prevazute cu protectie pentru copii
  • Dulapurile si sertarele unde tii scule si obiecte de lucrat, trebuie tinute sub cheie.
  • Toate geamurile trebuie sa fie prevazute cu plase anti-tantari. In felul acesta pisica nu va risca sa cada de la fereastra. Balconul e bine sa fie inchis.
  • Bibelourile, obiectele ascutite si fragile care se pot sparge, pune-le in locuri unde pisica nu ajunge. De preferabil in spatele unei vitrine inchise.
  • Pentru a evita zgarierea mobilei si intoxicarea pisicii cu diverse substante, iti recomandam sa-i pui la dispozitie diverse accesorii: un lemn pentru ascutirea ghearelor, jucarii diverse, un sisal etc.

Discuta pe forum despre pisici >>>


Tu ce zici?