No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Accesorii pentru ascuţitul ghearelor pisicii

Ultima modificare: 2013-01-14 | Data publicării: 2010-02-05
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Accesorii pentru ascuţitul ghearelor pisicii
Cine are pisică, are cu siguranţă spătarul scaunelor şi canapeaua zgariate. Dar de ce zgarie pisica şi cum puteţi tine sub control acest comportament specific felinelor? Sisalul, jucăriile speciale pentru pisici sunt câteva dintre accesoriile de care aveţi nevoie pentru ca mustăcioasa să-şi ascută liniştită gheruţele, fără a strica mobila.

De ce zgârie pisica?

Ghearele ascuţite ca lama de ras sunt necesare felinelor pentru vânătoare. În caz contrar, pisica nu şi-ar putea captura niciodată prada. Instinctul natural este ascuţirea ghearelor. Pisica trebuie să aibă ghearele ascuţite, chiar dacă nu a văzut un şoarece viu niciodată şi nu a ieşit din vreodată casă.
În plus, odată cu zgârierea mobilei, pisica lasă o urmă de miros, marcându-şi teritoriul.

Cum să învăţ pisica să nu mai zgârie?

Nu sunt soluţii practice, universal valabile. Diferă de la felină la felină. În cel mai bun caz puteţi încerca să o obişnuiţi cu lemnul pentru zgâriat sau un sisal.
Orice posesor responsabil de pisici ştie că e bine să înveţi mustăcioasa, încă din stadiul de pisicuţă, să-şi ascută ghearele pe sisal sau pe un lemn ţinut special în casă pentru acest lucru. E ştiut faptul că pisicuţele îndrăgesc repede lemnul pentru zgâriat.

Pisicile adulte sunt mai greu de învăţat, pentru că nu le este uşor să înlocuiască vechile locuri de ascuţit ghearele cu lemnul pentru ascuţit gheare. Dar asta nu înseamnă că e imposibil! Cheia succesului este: răbdare, răbdare, răbdare!

 

cum invat pisica sa nu zgarie mobila

 

 

Dacă aveţi iarba mâţei puteţi proceda în felul următor: agăţaţi un mic bucheţel pe lemnul pentru ascuţit ghearele sau pe sisal şi veţi fi siguri că pisica îşi va ascuţi ghearele acolo de îndată ce va simţi aroma ierbii. Puteţi ajuta pisica adultă dacă o puneţi demonstrativ cu labele pe lemnul de zgâriat şi imitaţi zgârietura. Şi astfel lăsaţi urma mirosului pe accesoriu, ceea ce înseamnă că pisica va reveni din nou.

Ce tip de lemn pentru ascuţit gheare trebuie să folosesc?

Nu e nici o filosofie. Puteţi folosi orice tip de lemn îi place şi pe care pisica îl foloseşte. Este posibil ca prima alegere să fie bună şi să o folosească, dar, din păcate, nu este exclus nici faptul că doar al treilea înlocuitor al lemnului să fie cel preferat de pisica ta. Din fericire, nu există o mulţime de modele de lemne de ascuţit ghearele pe piaţă, ci poţi alege dintr-o varietate limitate de modele: model de vacă, de şoarece şi de căsuţă.

Sau puteţi folosi diverse jucării cu microcip pentru pisici.


Tu ce zici?