No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

El e Dante, pisoiul vegetarian!

Ultima modificare: | Data publicării: 2009-04-14
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
El e Dante, pisoiul vegetarian!
Motanul Dante a fost găsit pe o alee părăsită. Speriat şi înfometat, motănelul i-a cucerit inima lui Becky Page care n-a mai stat pe gânduri şi l-a luat acasă. Ştiind că pisicile sunt animale carnivore, i-a cumpărat hrană pentru pisici pe bază de carne de pui şi peşte. Însă Dante nici n-a vrut să se atingă de bolul cu mâncare. Şi-a întors mustăţile spre câteva bucăţi de legume, aflate pe masa din bucătărie. Aşa a aflat Becky posibilul motiv pentru care Dante a fost abandonat: e un motan vegetarian!

Dante a miorlăit câteva minute bune până când Becky şi-a dat seama ce anume încearcă pisoiul să-i spună. Când a ajuns la legume, a început să le înfulece de parcă nu mai mâncase de secole aşa ceva.

Motanul vegetarian are acum 2 ani şi în continuare refuză orice mâncare pentru pisici. Aşa că, spun doctorii veterinari, e posibil ca Dante să fie prima pisoi vegetarian din lume.

El e Dante, pisoiul vegetarian!

Preferă oricând fructele sau legumele în defavoarea cărnii, adoră salata de Bruxelles şi rubarbura. Nu refuză niciodată o felie de pepene sau o bucată de asparagus şi devorează în câteva minute un bol cu ananas.

Comportamentul inedit al motanului i-a uimit până şi pe specialişti care spun, la unison, că pisicile sunt animale carnivore şi e greu de crezut că un pisoi sănătos precum Dante ar elimina complet carnea din regimul său alimentar.

Spre deosebire de câini şi oameni, pisicile au nevoie de câteva substanţe nutritive care sunt vitale pentru organismul lor, substanţe pe care le găsesc în cantităţi suficiente în carne. Vorbim de taurină, un amino-acid esenţial pentru pisici dar nu şi pentru restul mamiferelor.

În absenţa taurinei, retina felinei se degradează în mod ireversibil, ceea ce înseamnă că pisica va orbi.

Cu toate acestea, Dante a rămas la fel de sănătos ca în ziua când a fost găsit, un motiv ar fi faptul că stăpâna sa îi mai strecoară bucăţi de carne în mâncare.

"De când a început să mănânce legume, nici nu se apropie de farfuria cu preparate din carne. Preferă legumele pe care le cresc în grădină.", spune Becky, o tânără de 21 de ani.

"Vorbim de un caz extrem de rar, eu personal n-am mai auzit ca o pisică să nu mănânce carne. Noi recomandăm ca pisicile să fie hrănite cu mâncare specială pentru feline, hrană ce conţine toţi nutrienţii necesari acestor superbe animale.", a declarat Maggie Roberts, director în cadrul asociaţiei Cats Protection, pentru jurnaliştii de la The Daily Mail.

Becky Page e convinsă că Dante nu vânează rozătoare sau păsări pentru a-şi suplimenta necesarul de substanţe nutritive. "Nu prea îi place să iasă pe afară, e cam speriat de ceea ce se află după uşă. Nu l-am văzut vreodată să alerge după vreo pasăre sau vreun şoricel. Vânează în schimb muşte sau viespi. Îi mai strecor bucăţi de carne printre legume pentru că îmi doresc să fie sănătos. Dar uneori descoperă carnea şi o lasă în farfurie", povesteşte Maggie.

Pe lângă motanul vegetarian, Becky mai creşte 3 găini, un iepure, 2 porcuşori de guinea, un şoarece, un hamster şi câţiva peşti dar Dante n-a încercat vreodată să atace unul din aceste animale.

[sursa: dailymail.co.uk]


Tu ce zici?