No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Limbajul corpului la pisicute

Da din codita sau isi ascute nervoasa unghiile in covor? Se linguseste tot timpul pe la picioarele tale? „Oare ce inseamna toate astea?”, te intrebi. Ei bine, prin toate aceste gesturi, pisicuta ta incearca sa comunice cu tine. In cele ce urmeaza iti vom explica ce semnificatie au cele mai comune gesturi pe care le fac pisicile in incercarea de a comunica.Detalii »

Vocalizarea felina excesiva

Pisicile comunica printr-o gama de sunete extrem de variata. De la mieunat, tors,  tremurul vocii, sforait, marait pana la sunete stridente. Vocalizarea felina este normala. Ceea ce este considerat exagerat depinde de mai multi factori care variaza de la momentul zilei pana la modul in care stapanul percepe si interpreteaza sunetele.Detalii »

Dewey

Ce impact poate să aibă un animal asupra unei comunităţi? Câte vieţi poate el să influenţeze? Cum a fost posibil ca un pisoi abandonat să transforme o bibliotecă în centrul lumii, să salveze un mic oraş ame-rican şi să devină faimos?Detalii »

Ce nazbatii a mai facut pisica mea

Aseara, o sacosa galbena a strabatut dintr-un capat in altul apartamentul in care locuiesc. Alerga de zdruncina pamantul. Am tresarit. Sacosa s-a izbit de perete, a devenit inerta… Din ea s-a ivit – pentru cateva secunde – o pisica… apoi a disparut… Detalii »

Cum beau pisicile apa? Vezi video!

Cum reusesc pisicile sa bea apa? Patru oameni de stiinta au incercat sa le afle secretul si au descoperit cat de elegante pot fi felinele, chiar si atunci cand isi potolesc setea. Detalii »

De ce sunt stresate pisicile?

Desi pisicile rar isi exprima starile, uneori sunt cateva semne vizibile care-ti dau se inteles daca felina se simte bine sau nu. Iar cand ai de-a face cu o pisica stresata, e indicat sa incerci sa o linistesti cat mai repede.Detalii »

De ce le place pisicilor sa stea in locuri inalte?

De cate ori pisica ta s-a catarat pe usa, pe mobila sau pe dulapul cel mai inalt? Oricat de inalte ar fi unele structuri, felinele intotdeauna vor gasi modalitati de a le escalada. Totusi, de ce pisicile prefera locurile inalte? Detalii »

Cum inveti pisica sa nu mai framante cu ghearele?

Toate pisicile framanta cu labutele. Fie ca vorbim de pisicute care au fost intarcate prea devreme si fac masaj cu labutele cand sug hainele stapanilor, sau de pisici in calduri, toate felinele isi scot ghearele cand framanta. Detalii »

Modificari comportamentale la pisicile in varsta

Pisicile tind sa dezvolte diferite probleme comportamentale, pe masura ce inainteaza in varsta. Cu un diagnostic si cu un tratament corespunzator, multe dintre acestea pot fi corectate, insa e nevoie de multa rabdare. Detalii »

Anxietatea de separare la pisici

Poate ai auzit de anxietatea de separare la caini, dar prea putina lume stie ca aceasta afectiune poate aparea si la pisici. Cel putin, asa sustin cercetatorii care studiaza comportamentul felinelor. Detalii »