No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Toxoplasmoza la pisici

Toxoplasmoza este una dintre cele mai comune boli infectioase din lume, intalnita in special in regiunile cu clima calda si cu latitudine joasa. Boala apare in urma infestarii cu parazitul Toxoplasmoza Gondii si afecteaza atat animalele cat si oamenii. Cu toate ca aproape toate mamiferele sunt infestate cu acest parazit, pisica este gazda definitiva de la care se transmite, de regula, la om.Detalii »

Rabia felina

Rabia este una din cele mai de temut boli infectioase. Din momentul in care simptomele se dezvolta, rabia este incurabila si fatala. Toate animalele cu sange cald dar si oamenii pot sa dezvolte aceasta boala, cainile si pisicile sunt cauzele principale pentru aparitia acestei boli in randul oamenilor. Vaccinul impotriva rabiei ajuta. Detalii »

Bolile pisicilor - Dirofilarioza felina

Dirofilarioza felina este o boala cauzata de un parazit, Dirofilaria immitis, care se dezvolta in inima si afecteaza in principal plamanii pisicii, spre deosebire de caine, la care afecteaza inima. Detalii »

Clamidioza felina

Clamidioza felina se observa la pisici ca fiind asemanatoare cu conjunctivita (inflamarea tesuturilor din jurul ochilor) si este provocata de o bacterie. Pisicile infectate cu aceasta bacterie prezinta deseori si infectii virale ale tractului respirator superior. Detalii »

Bolile pisicilor - Hipertiroidismul felin

Hipertiroidismul felin este o afectiune in care una sau ambele glande tiroide ale pisicii devin supra-active. Daca boala ramane netratata, excesul rezultat de hormoni tiroidieni are ca efect daunatoare, pierdere in greutate, hipertensiune si afectiuni cardiace, hepatice sau renale. Detalii »

Scurgerile de ochi, la pisici

La pisici, scurgerile la ochi pot fi cauzate fie de anumiti factori externi, fie de vreo boala. Daca nu sunt grave, pot fi tratate la domiciliu, cu medicamente sau picaturi. Detalii »

Eclampsia la pisici

Eclampsia sau tetania puerperala este o boala acuta ce poate fi fatala unei feline. Apare atunci cand nivelul calciului din sange scade (hipocalcemie) si este mai des intalnita la caini decat la pisici. Cand un animal este la lactatie, este si mai predispus la pierderi de calciu, din cauza productiei de lapte. Detalii »

Bartoneloza felina

Este o boala infectioasa cauzata de bacteria Bartonella henselae. Majoritatea pisicilor contacteaza boala de la alte feline si o transmit mai departe, prin purici. Infectia se transmite si la om, atunci cand pisica isi zgarie stapanul cu labutele murdare. De obicei, animalele care au aceasta maladie nu prezinta simptome clinice. Detalii »

Surzenia la pisici

Cat de des apare surzenia la pisici? Anumite pisici pot fi mai afectate de acest lucru decat altele? Pisicile pot surzi la orice varsta sau se pot naste asa (surzenie neonatala sau ereditara). Cele care se nasc cu aceasta afectiune pot avea urechi normale insa, dupa cateva zile, structura interna a acestora se degradeaza. Detalii »

Parazitii pisicii: acarienii de ureche

Acarienii de ureche sunt paraziti mici care traiesc in interiorul canalului auditiv. Acestia sunt destul de comuni si cauzeaza iritatie si mancarime la nivelul urechilor. Cel mai comun acarian de ureche, la pisici si caini, este Otodectes cynotis; astfel, infectia este deseori numita “raie otodectica”. Detalii »