No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Xiphophorus maculatus sau pestele platty

Ultima modificare: 2010-03-12 | Data publicării: 2010-02-18
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Xiphophorus maculatus sau pestele platty
Xiphophorus maculatus sau pestele Platty este o specie pasnica, nepretentioasa si rezistenta. E un peste de apa calda, are nevoie de o temperatura constanta de 20 de grade Celsius. Face parte din categoria pestilor vivipari, traieste in grupuri si ... mananca alevini, motiv pentru care trebuie izolati de puiet. Citeste mai multe despre pestele Platty.
teszt

Platty (Xiphophorus maculatus) provine din Mexic, Guatemala si Honduras, dar astazi este crescut doar pentru a fi comercializat, la scara mare, in zona tarmurilor Floridei si ale Oceanului Pacific. Pestele Platty, in mediul sau natural, are culoarea gri cu pete mai inchise si cu inotatoare incolore.

Pestii de acvariu de astazi, care se gasesc in comert, au suferit modificari de-a lungul timpului. Una dintre cele mai evidente schimbari consta in faptul ca gura si inotatoarele sunt negre iar corpul este rosu aprins ori galben. Inotatoarea din zona posterioara a femelei are forma de evantai. Este un peste vivipar a carui reproducere este foarte usoara. Masculul este mai mic, masoara doar 3 cm, in timp ce femela ajunge si la 6-7 cm lungime.

pestele platty
Xiphophorus maculatus

Ce mananca pestele Platty?

Pasnic, nepretentios si rezistent, pestele Platty trebuie tinut in apa calda care nu trebuie sa aiba mai putin de 20 de grade Celsius. Temperatura optima a apei este intre 23-25 grade Celsius. Nu suporta schimbarea brusca a temperaturii, lucru de care trebuie avut grija si in timpul transportului. De asemenea, pestele platty nu suporta apa prea moale deoarece aceasta ii slabeste posibilitatea de autoaparare, fiind predispus la diverse boli ale pestilor. Daca apa este prea moale, i se va adauga sare de bucatarie (la 10 litri de apa, 1-1,5 lingurite de sare).

Xiphophorus maculatus
Pestele Platty

PH-ul apei trebuie sa fie neutru sau usor alcalin. Mananca orice, dar prefera hrana marunta: purici de apa, larve de tantari. Femela gestanta naste dupa 6-8 saptamani, in functie de conditiile care i se asigura (hrana, temperatura), intre 30 si 50 de alevini. Daca sunt speriate sau se schimba brusc temperatura apei, femelele nasc mai repede. Au tendinte canibale motiv pentru care puii trebuie separati de parinti dupa nastere, pentru a nu fi mancati de pestii adulti.


Tu ce zici?