No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Symphysodon aequifasciata axelrodi

Ultima modificare: 2010-10-22 | Data publicării: 2010-02-24
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Symphysodon aequifasciata axelrodi
Pestele Discus face parte din familia Cichlidae. Traieste in ape adanci, de peste 2 metri pentru ca au un caracter timid si prefera apele linistite, pline de vegetatie. Adora sa se ascunda printre plante si roci. In acvariu doar noaptea pot fi vazuti la suprafata apei, in timpul zilei stand mai mult la fundul acvariului.
teszt

Pestii Discus

 

Discusii au 4 subspecii:

  • Symphysodon aequifasciata axelrodi (discus maro)
  • Symphysodon aequifasciata haraldi (discus albastru)
  • Symphysodon aequifasciata aequifasciata (discus verde)
  • Symphysodon discus Heckel (discus originar salbatic).
discus albastru Symphysodon aequifasciata haraldi
Discus albastru
Symphysodon aequifasciata aequifasciata discus verde
Discus verde
Symphysodon discus Heckel discus
Discus original

Discus maro

 

Pe corpul discusului maro (symphysodon aequifasciata) se gasesc 9 linii verticale care sunt mai inchise la culoare, iar una din acestea se situeaza de-a lungul capului si trece prin ochi, avand cea mai inchisa culoare, aproape negru. Culoarea lor de baza este galben spre maro, mai inchis decat celelalte specii. Pe frunte si pe innotatoare se afla dungi fosforescente albastre.
Au gura in forma de V, le place mancarea vie, cum ar fi larvele de tantari care le dau culori mai vii, mai evidentiate si mai spectaculoase. Exista alte trei subspecii: rosie, albastru si azuriu, care nu prea ajung in acvariile noastre. Au aceeasi marime (15 cm) indiferent de sex.

 

Cum sa cresti un discus maro?

 

cum se ingrijesc pestii discus
Acvariu cu Discus maro

 

Sunt pesti prietenosi, se pot tine chiar si in acvarii cu pesti mai mici . Daca ai de gand sa-ti cumperi unul, vei avea nevoie de un acvariu de circa 200 l, iar apa trebuie sa aiba temperatura intre 24-26 grade Celsius. Nu e nevoie decat de putin sol, pentru ca discusul este foarte sensibil la secretiile care se aduna la suprafata acestuia. Din acest motiv e indicat sa reimprospatati apa si sa inlaturati excrementele din doua in doua saptamani. E bine daca puneti in acvariu pietre sau obiecte din ceramica sau sa faceti tuneluri.

 

Reproducerea la discusi

 

Daca in acvariul descris mai sus tineti doar discusi, reproducerea se poate efectua. La 18 luni devin maturi. Daca vedeti ca un cuplu s-a desprins din grup, e bine ca pe ceilalti sa ii puneti in alt acvariu cu aceleasi proprietati ale apei. Apa in care a ramas cuplul trebuie sa aiba 6,5 pH, ii cresteti duritatea iar temperatura trebuie sa fie de aproximativ 28 grade Celsius. Nu peste mult timp discusii vor curata parti ale pietrelor, obiectelor ceramice unde isi vor depune cele 150-200 de icre.

 

discus maro
discus maro in acvariu
Symphysodon aequifasciata axelrodi

 

La discusi ingrijirea icrelor este de maxima importanta. Acesti pesti vor emana secretii care servesc drept hrana pentru icre in primele saptamani, fara care nu pot ramane in viata. Pestisorii vor iesi dupa 52 de ore. Parintii vor duce fiecare pestisor iesit intr-un loc bine stabilit in prealabil. Peste 5 zile toata gasca innoata si din cand in cand se apropie de parinti si musca din ei (secretia de la suprafata solzilor). Cand se intuneca, parintii isi aduna pestiorii si ii duc intr-un loc curat. In prima saptamana nu vor manca decat secretiile parintilor, iar in a doua satamana deja pot primi mici Cyclops nauplius sau raci proaspeti. In a treia saptamana vor manca din secretii doar dimineata si seara. Deja puteti sa-i hranim cu tubifex. In a opta saptamana devin total independenti.

Discuta pe forum despre pesti >>>


Tu ce zici?