No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rechinul Bala (Balantiocheilos melanopterus)

Ultima modificare: 2010-11-17 | Data publicării: 2010-04-02
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Rechinul Bala (Balantiocheilos melanopterus)
Rechinul Bala sau Rechinul Alb, in ciuda numelui sau, nu are o natura agresiva. Ii place sa scotoceasca, sa inoate, sa roada plantele si sa manance larve de tantari.
teszt

Rechinul Bala (Balantiocheilos melanopterus), cunoscut si sub numele de Rechinul Alb, este indigen in Asia de Sud-Est. In ciuda numelui sau, este cu adevarat un peste dragut si pasnic. Are un corp argintiu stralucitor. Diferenta intre sexe este greu de observat, dar se pot distinge cu siguranta masculii de femele in sezonul de depunere a icrelor, atunci cand burta femelei incepe sa se rotunjeasca. Totusi, Rechinul Bala nu apartine unei specii mici de pesti, deoarece poate sa atinga 25-30 cm lungime si prin urmare are nevoie de un acvariu de minim 100 litri. Se imprieteneste usor cu semenii sai, ii place sa se alature in bancuri - deci este bine sa retii acest aspect si sa cumperi mai multe exemplare deodata.

Nu inoata oriunde!

Este destul de pretentios privind calitatea apei si nu tolereaza mediul sarac in oxigen. Corespunzator mediului din care provine, ii plac apele moi, putin acide, cu pH-ul de 6-8 si cu o temperatura de 22-28 °C. Daca il pastrezi intr-un mediu optim, il poti admira timp de chiar 10 ani.

 

rechin pentru acvariu marin
Rechin Bala pentru acvariu

 

 

Scormoneste in albie si mananca larve de tantari

Rechinul Bala de obicei se afla in apropierea solului, scormoneste dupa hrana cu botul - ca un purcel - de aceea este recomandat ca fundul acvariului sa fie acoperit cu nisip fin. Nu este exigent fata de mancarea primita, se hraneste atat cu alimente uscate cat si cu cele congelate. Ii plac verdeturile, deci este bine ca acestea sa fie mereu prezente in bazin. Desigur are si preferinte si anume larvele vii de tantari. Daca doresti sa-i faci pe plac, serveste-i-le la cina. Acvariul trebuie sa aiba vegetatie densa, pentru a se putea ascunde daca trebuie, dar in acelasi timp are nevoie si de suficient spatiu liber de inot. Il poti asocia cu alti pesti precum gurami, xipho si diferite alte specii de somn. Reproducerea nu este simpla, foarte putini acvaristi au reusit!

Discuta pe forum despre pesti >>>


Tu ce zici?