No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Peştişorul potrivit!

Ultima modificare: 2009-12-09 | Data publicării: 2008-12-03
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Peştişorul potrivit!
Pe lângă bucuria pe care o aduc în sufletele noastre, animalele de companie au nevoie, la rândul lor, de iubire şi afecţiune din partea noastră. Animalele au nevoie de un spaţiu locativ, de atenţie şi grijă. Dacă te numeri printre persoanele care nu au timpul şi spaţiul necesare îngrijirii unui câine sau unei pisicuţe, orientează-te spre peşti.
teszt

Spre deosebire de alte animale, peştii nu au nevoie de îngrijiri speciale. Nu au nevoie să fie pieptănaţi sau scoşi afară. Evident, peştii nu sunt atât de drăgălaşi precum un căţeluş şi nici la fel de jucăuşi precum o pisică şi cu siguranţă nu se vor uita la tine cu ochişorii mari ai câinelui loial care pare să te asculte atunci când îţi spui oful. Cu toate acestea, peştişorii sunt amuzanţi şi interesanţi.

Multe persoane preferă să aibă în casă un acvariu imens cu peşti, spre amuzamentul şi relaxarea familiei.

Înainte de a merge la pet-shop, citeşte mai departe despre cele 3 mari categori de peşti:

Peştii tropicali de apă dulce


Se regăsesc în cele mai multe locuinţe. Foarte coloraţi şi micuţi, aceştia pot trăi şi în acvarii micuţe. Asta nu înseamnă că nu vei avea de muncă, ci doar că e mai uşor să schimbi apa într-un bol faţă de un acvariu mare.

Peştii de apă rece


Aceştia au nevoie de ceva mai mult timp dedicat întreţinerii, spre deosebire de peştii tropicali de apă dulce. Peştii de apă rece au nevoie de un acvariu ceva mai mare şi un sistem mai performant de filtrare şi oxigenare a apei din bazin. Nu-i cumpăra dacă nu ai timp de un asemenea acvariu şi un buget pe măsură.

Peştii tropicali marini


În această categorie găsim cele mai fascinante specii de peşti. Frumuseţea lor are totuşi un preţ. Majoritatea peştilor marini au nevoie de îngrijiri şi condiţii speciale. Un acvariu mare care trebuie curățat frecvent, nisip, un sistem performant de filtrare şi oxigenare a apei, plante de bazin, scoici şi mâncare anume.


acvariu cu pesti exotici

acvariu pesti exotici

Concluzia: înainte de toate, fă-ţi calculele! Vezi câţi bani poţi cheltui pentru un acvariu, pentru că acestea sunt cele mai scumpe accesorii, fă o analiză a pieţei, să vezi ce-ţi poţi permite și ce nu. Înainte de a te decide asupra speciei de peşti, cere informaţii despre îngrijire.

Nu uita să întrebi despre compatibilitatea speciilor (eviţi astfel un eventual măcel). Sunt peşti care nu tolerează alte specii sau peşti care nu pot trăi cu alte specii. Nu uita să întrebi cât de mari cresc peştii pe care te-ai decis să-i cumperi.

Vrei un peşte care să trăiască câteva luni? Sau poate unul care să te bucure cu prezenţa lui câţiva ani?

Acestea fiind spuse, spor la cumpărături!


Tu ce zici?