No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Peştii tropicali

Ultima modificare: 2009-12-09 | Data publicării: 2008-12-09
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Peştii tropicali
Anumite specii de peşti sunt ideali pentru un bol iar întreţinerea lor nu-ţi golesc buzunarul şi nici nu-ţi consumă tot timpul liber. Ţi-ai dorit din totdeauna să ai un acvariu cu peşti tropicali dar mereu ai ezitat pentru că nu ştiai destule despre peştii tropicali? Află că nu e nevoie să fii expert pentru a creşte peşti tropicali!
teszt

Majoritatea persoanelor care nu au mai avut de-a face cu acvaristica preferă să cumpăre peşti micuţi sau perechi. Atunci când cumperi peştii, e bine să întrebi vânzătorul despre condiţiile de întreţinere, costuri şi mai ales de compatibilitatea dintre specii. Câteva dintre cele mai întâlnite specii de peşti:

 

Guppy (Poecilia reticulata)

guppy
Guppy

Aceşti peşti sunt originari din Africa de Sud şi Trinidad. Majoritatea peştilor Guppy provin din crescătorii, puţini guppy sălbatici sunt importaţi şi crescuţi de persoane care nu au crescătorii de peşti. Îi găseşti în magazine într-o varietate de culori.

 

Swordtail (Xiphophorus Helleri)

 

Xiphophorus Helleri
Pestele Swordtail

 

Sunt originari din America Centrală şi se numără printre speciile favorite ale multor americani şi europeni. Aşa cum reiese din denumirea lor, peştii masculi Swordtail au coada în forma unei săbii, colorată în diferite nuanţe.

 

Peştele Molly (Poecilia sphenops)

 

pestele molly poecilia sphenops
Pestele Molly


Se caracterizează prin coloritul negru, deşi s-ai întâlnit cazuri de peşte Molly colorat şi în alte nuanţe.

 

Peştele Barb (Barbus tetrazona)

 

pestele barb barbus tetrazona
Pestele Barb


Provine din Malaesya şi India, este agresiv şi trebuie ţinut deoparte de ceilalţi peşti. Sunt printre cei mai vechi peşti crescuţi de om în acvarii. Coloritul aparte şi mustăcioarele îi diferenţiază de celelalte specii.


Peştele Danio Rerio (Zebra)

 

pestele danio rerio zebra
Zebra

 

Aceşti peşti provin din India. Sunt foarte rezistenţi şi sunt recunoscuţi după dungile negre orizontale, de unde şi numele de Peştele Zebră. Sunt uşor de întreţinut şi de crescut.

 

Peştele Tetra (Gymnocorymbus ternetzi)

 

pestele tetra gymnocorymbus ternetzi
Pestele Tetra


Originari din America de Sud, în lume există peste de 2000 de subspecii Tetra, majoritatea fiind peşti ideali pentru acvarii. Sunt de dimensiuni reduse şi coloraţi. Avantajul de a avea un astfel de peşte e durata mare de viaţă.

Bineînţeles, există mult mai multe specii de peşti tropicali ideali pentru acvarii de dimensiuni reduse. Când te-ai hotărât asupra speciei de peşte, vizitează cel mai apropiat pet-shop.

Nu ezita să întrebi vânzătorul despre îngrijire, alimentaţie şi compatibilitatea cu alte specii.


Tu ce zici?