No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pestii Pomacanthidae

Ultima modificare: 2010-10-13 | Data publicării: 2010-02-25
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pestii Pomacanthidae
Cresterea pestilor Pomacanthidae (pesti imperiali) este posibila doar in bazine mari de 3-400 litri sau, daca este posibil, chiar si mai mari, in timp ce speciile mai mici se adapteaza usor si in acvarii de dimensiuni mai reduse.
teszt

Uimirea fata de pestii imperiali este pe deplin justificata daca observam prezenta lor impozanta si comportamentul mandru, „domnesc", atitudinea plina de demnitate si prestanta, fiind unul dintre cei mai distinsi pesti de apa sarata. Chiar daca in acvariu inoata pesti mult mai colorati, pestii Pomacanthidae atrag intotdeauna privirile. Este bine sa stiti ca pestii tineri au un cu totul alt colorit decat cei maturi, de aceea inainte de a-i achizitiona se recomanda o temeinica documentare legata de acesti pesti. Este bine sa cereti vanzatorului informatii despre modul lor de hranire, despre obiceiurile lor. Sa nu uitati ca pestii Pomacanthidae provin din apele Indo-Pacifice si ajung sa masoare chiar si 35 de cm.

 

 

specii de pesti imperiali
Pomacanthus semicirculatus

 

Cum se intretin pestii Pomacanthidae?

 

Intretinerea lor nu este posibila decat in bazine mari, de 300-400 litri, exceptie facand piticii care pot fi tinuti si in acvarii mai mici. Aceste specii pot fi crescute fara grija doar in bazine care n-au fost infestate mult timp cu diversi virusi sau ciuperci (minim o perioada de 16-18 luni sau mai mult). Trebuie sa le asigurati o atentie continua, o calitate superioara a apei - mai ales la inceput, in perioada de adaptare. Un exemplar crescut intr-un mediu potrivit, bine ingrijit va fi un locatar de lunga durata in acvariu.

In perioada de adaptare, trebuie sa aveti foarte mare grija, deoarece exemplarele tinere nu suporta infometarea si sunt foarte sensibile la boli. Una-doua zile fara hrana duce la o slabire vizibila a lor si in final la moarte. Intrebarea cheie la adaptarea lor este daca acesti pesti sunt dispusi sa accepte hrana pe care le-o veti administra. De aceea, cautati sa achizitionati doar acele exemplare care mananca bine si cu pofta. Asta inseamna sa-i observati un timp in magazin. Daca pestele nu se hraneste bine, nici macar la vanzator, cu certitudine ca nu va manca nici dupa ce va fi adus in noul acvariu, lucru a carui urmare nu este greu de ghicit. Si, atata timp cat pretul pentru un asemenea peste este foarte ridicat, nu trebuie sa riscati!

In functie de specie, hrana lor difera de la alge si viermi, la raci si diverse alte crustacee de mici dimensiuni.

 

 

cum ingrijesc pestii imperiali in acvariu
Pomacanthus imperator

 

Cati pesti imperiali pot trai intr-un acvariu?

 

Cresterea lor se face doar unu cu cate unu. Daca in acelasi acvariu incercati sa puneti mai multe exemplare, cel mai mic si mai slab va fi pierdut datorita luptei continue pe care cel mai puternic o va da pentru stapanirea teritoriului. Cel puternic il va goni inca de la inceputul convietuirii, de aceea nu va putea sa manance suficient ceea ce va duce la incetinirea dezvoltarii sale. Intr-o oarecare comparatie cu alte specii, pestii Pomacanthidae nu sunt agresivi. Daca adaptarea s-a realizat cu succes, isi recunosc foarte repede stapanul, iar la hranire iau mancarea chiar si din mana acestuia.

 

Cele mai cunoscute specii care pot fi tinute si in acvariu:

 

Pomacanthus imperator , P maculosus si P. (Euxiphipops) navarchus sunt probabil cele mai cunoscute specii de pesti-imperiali. Sunt pesti de dimensiuni mari, de aceea nu vor fi crescuti decat in bazine foarte mari.
P. semicirculatus are in cazul exemplarelor tinere un model aparte pe corp. La inceputul perioadei de adaptare, sunt extrem de sensibili la boli.

Discuta pe forum despre acvaristica >>>


Tu ce zici?