No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pestele Fluture Tahitian

Ultima modificare: 2010-11-17 | Data publicării: 2010-05-18
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pestele Fluture Tahitian
Pestele Fluture Tahitian este o alegere excelenta pentru lupta cu parazitii din acvariu. Rezistent si frumos, acest peste este extraordinar, fiind potrivit pentru acvariile cu apa sarata. Este cel mai mare din specia lui.
teszt

Exista mai multe motive pentru care acest peste este destul de popular, inclusiv faptul ca acesta este rezistent , compatibil cu reciful si mananca parazitii.

Pestii din familia CHAETODON

 

poza peste

 

Multi pesti marini provin din familia Chaetodon. C. Auriga , Klein si in special C. lunula si C. Fasciatus fac parte tot din familia Chaetodon si sunt, de asemenea, o buna alegere pentru un acvariu cu apa sarata. Diferenta intre acesti pesti si popularul peste de Tahiti este ca acesta din urma este considerat compatibil cu reciful.

Creste aproximativ 12cm si de obicei se gaseste in jurul zonelor cu recif din lagunele Pacificului de Est. In salbaticie, aceasta specie poate fi observata inotand individual, in perechi sau in mici grupuri formate din maxim 6 pesti.

Pestele fluture impotriva parazitului Aiptasia

Pestele Fluture Tahitian este recomandat pentru controlul parazitilor de sticla ( Aiptasia spp.) dintr-un acvariu cu recif. Deseori parazitii ajung in acvariu prin intermediul pietrelor. Avand conditii propice, se raspandesc rapid. Provocarea consta in a gasi un peste care sa manance acest parazit, dar care sa lase in pace celelalte vietuitoare. Partea buna este ca Pestele Fluture Tahitian este un specimen model in aproximativ 95% din timpul petrecut intr-un acvariu cu recif.  Desi mai sunt cateva specii de luat in considerare cand vine vorba de acest parazit, Pestele Fluture ramane cel mai recomandat. Este, de departe, cel mai rezistent si este foarte putin probabil ca va distruge coralii ornamentali.

poza peste

Pestele fluture se va adapta cel mai bine intr-un acvariu de cel putin 150 l, pentru ca va avea suficient loc de inot, fara sa deranjeze celelalte comunitati de pesti.

In timp ce se hranesc cu parazitul, cei mai multi se vor adapta destul de usor si cu o alimentatie cumparata din magazinele de animale. Ai putea sa-l hranesti cu mici bucati de miez de fructe de mare impreuna cu alimente pregatite pentru pestii carnivori.

Ar fi bine sa inmoi mancarea intr-un supliment de vitamine deoarece acest lucru il va ajuta la mentinerea culorii si-l va face mai rezistent la boli sau infestari parazitare. Indicat ar fi sa gazduiesti doar unul intr-un acvariu, in afara de cazul in care poti face rost de o pereche.

In ceea ce priveste compatibilitatea, odata ce pestele s-a adaptat, pot fi adaugate si alte specii, chiar daca sunt usor agresive.

Discuta pe forum despre acvaristica >>>


Tu ce zici?