No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Paracheirodon innesi-Pestele Neon

Ultima modificare: 2010-02-17 | Data publicării: 2010-02-12
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Paracheirodon innesi-Pestele Neon
Pestelui neon (Paracheirodon innesi) ii place apa bine regenerata (cu extract de turba). Aceasta specie se regaseste in "ape negre" din vestul Braziliei, Columbia, nordul Perului, pe cursur superior al Amazonului. Dunga stralucitoare, ceea ce-l face atat de atragator, are rolul de a-l ajuta pe mascul sa-si gaseasca partenera in apele intunecoase. Printre pasionatii de acvaristica, pestele neon este unul dintre cei mai intalniti pesti din acvariu.
teszt

Pestele neon apartine familiei de somon crap, originar din afluentii fluxului de sus a raului Amazonas. Are culoarea otelului, de la ochi pana la coada se intinde o dunga, a carei luciu se aseamana cu sclipirea tubului de neon, iar culoarea corpului este incandescenta. Chiar si sexul pestelui se poate constata dupa aceasta dunga: la masculi aceasta dunga este dreapta, iar partea abdominala a femelii se arcuieste un pic, forma ei devine mai rotunda.

Pestele neon este o un peste foarte adaptabil

Paracheirodon innesi
Pesti neon

Este un peste pasnic, traieste in grup, e usor de intretinut. Creste pana la 3-3,5 centimetri. Nu are nevoie de apa prea calda (ii este bine si la 20 ºC, dar 20-24 ºC este temperatura optima), nu este prea sensibil. Suporta apa dura, de aici desi, s-a obisnuit cu apa potabila. In privinta duritatii, e bine de stiut ca o apa prea dura dauneaza procesului de reproducere. Adica, din icrele depuse in apa prea dura, nu vor iesi prea multi pui. Foarte important de tinut cont la un acvariu cu pesti neon este marimea acvariului, spatiul larg de inot, precum si vegetatia bogata care ii ofera protectie.

Cum se reproduc pestii neon?
pesti neon in acvariu

Odinioara au crezut ca in apa dura nu se reproduc, dar acest lucru nu este neaparat adevarat. Fara indoiala, daca pestii crescuti nu se reproduc in cateva zile, acest lucru nu trebuie fortat. In general se poate spune ca reproducerea lor nu reprezinta o problema delicata. Aveti nevoie doar de un acvariu de 5 litri, cu apa de 21-23 ° C, de 1-3 NK ° duritate si cu 6,5 PHS. In mijlocul acvariului asezati planta pentru depunerea icrelor - nu doar aici veti gasi icre, ci imprastiate in tot acvariul.

Perechea pentru reproducere se muta intr-o seara pentru a nu-i perturba prea mult. Nu uitati sa protejati acvariul de lumina naturala. In scurt timp, femela va depune 120-160 de ovuli. Dupa acest lucru, scoateti perechea din acvariu si puneti-i in cel initial. In acest fel, veti proteja pestii cei mici care ies dupa o zi. Se pot hrani cu planctoni mici si nauplius. In a patra saptamana a dezvoltarii acestor pesti, apare dunga pe corp, fiind destul de mari pentru a fi mutati in acvariul pestilor in crestere. In a opta saptamana, cand se coloreaza in totalitate, puteti sa ii puneti inapoi langa ceilalti.


Tu ce zici?