No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Tratamentul medicamentos al pestilor

Orice acvarist, fie incepator sau experimentat, se va confrunta macar odata cu nevoia de a trata apa si pestii din acvariu. Ce e de facut si cum trebuie facut, afli in randurile de mai jos! Detalii »

Ancistrus: pestii algivori

Multi acvaristi incepatori instaleaza pesti mancatori de alge pe motivul ca acestia le vor rezolva problemele permanente legate de combaterea algelor din acvariu. Bineinteles, se si inseala. Afla mai multe despre pestii algivori! Detalii »

Rechinul Bala (Balantiocheilos melanopterus)

Rechinul Bala sau Rechinul Alb, in ciuda numelui sau, nu are o natura agresiva. Ii place sa scotoceasca, sa inoate, sa roada plantele si sa manance larve de tantari. Detalii »

Chilodus punctatus – somonul care sta in cap

Este originar din partea de nord a Americii de Sud si apartine de familia crap-somon, cea mai raspandita familie de pesti. Este foarte popular datorita formei, a solzilor, dar mai ales datorita pozitiei interesante de a sta in cap (face un unghi cu solul de 75 - 80°). Detalii »

Rasbora arlechin

Rasbora Arlechin (Rasbora Heteromorpha) este un peste mic ce apartine familiei Cyprinidae, subfamilia Rasborinae. Este foarte popular in acvarii, potrivit atat pentru acvaristi incepatori cat si pentru profesionisti. Detalii »

Crevetii marini pentru acvariu

Cele mai multe dintre speciile de creveti, printre care si cel marin, se pot adapta foarte bine si in conditiile de viata din acvariu. Sa vedem ce e important sa stiti despre aceste vietati deosebite! Detalii »

Pestii dragon, pradatorii recifelor de corali

De o frumusete spectaculoasa, pictati in culori superbe, populand marile tropicale, acesti „pesti dragon” traiesc in zona recifelor de corali, nepasandu-le catusi de putin de rechinii flamanzi ce stau la panda. Detalii »

Pestii Pomacanthidae

Cresterea pestilor Pomacanthidae (pesti imperiali) este posibila doar in bazine mari de 3-400 litri sau, daca este posibil, chiar si mai mari, in timp ce speciile mai mici se adapteaza usor si in acvarii de dimensiuni mai reduse. Detalii »

Loricaria filamentosa

Originar din Columbia, Loricaria filamentosa este un peste bizar, dar folositor. Este activ mai mult noaptea, mananca hrana vegetala si face parte din clasa pestilor ovipari. Ajunge sa masoare in jur de 25 de centimetri. Detalii »

Symphysodon aequifasciata axelrodi

Pestele Discus face parte din familia Cichlidae. Traieste in ape adanci, de peste 2 metri pentru ca au un caracter timid si prefera apele linistite, pline de vegetatie. Adora sa se ascunda printre plante si roci. In acvariu doar noaptea pot fi vazuti la suprafata apei, in timpul zilei stand mai mult la fundul acvariului. Detalii »