No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Murena

Ultima modificare: 2010-10-21 | Data publicării: 2010-02-21
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Murena
Murena este un peste marin. Datorita asemanarii cu serpii, multe persoane se tem de acesti pesti. Murena face parte din acelaşi grup cu anghila. Cele mai colorate sunt murenele si pot fi intalnite in recifele de corali. Fiind o vietate nocturna, in timpul zilei se ascunde pe sub stanci sau in gauri din recif, insa odata cu lasarea serii Murena iese la vanatoare de crustacee, pesti mai mici sau caracatite.
teszt

Murenele

 

Ca pradatori, sunt cel mai usor de tinut in acvariile marine, alaturi de pestii de foc. Exista mai multe variante de murene, in mai multe culori: cu patratele albe si negre (Echidna nebulosa), cu benzi albastre si galbene (Rhinomuraena quaesita). Din cauza aspectului, murenele sunt confundate adesea cu serpii de apa, mai ales de catre necunoscatori. Aceasta asemanare este complet nefondata, pentru ca cele doua specii nu au nimic de a face una cu cealalta. Aceste animale isi petrec aproape tot timpul liber in gauri mici sau mari, in fisurile rocilor, asteptand ca o victima nebanuitoare sa intre din greseala in barlogul lor. In acest caz ataca cu viteza fulgerului, astfel incat, satui fiind, sa se poata odihni pana la atacul urmator.

 

 

murena Echidna nebulosa
Echidna nebulosa

 

Murena este o fiinta spectaculoasa

 

Acestor pesti le plac provocarile: daca gasesc in bazinul lor un obiect subtire, alungit, cum ar fi un tub de plastic, sau puneti o sticla, aproape sigur ca vor incerca sa intre in ele, sau cel putin sa se autopreseze in cea mai ingusta parte a acestora, doar pentru a-si dovedi ca sunt capabile sa faca acest lucru.

 

 

murena Rhinomuraena quaesita
Rhinomuraena quaesita

 

Murena este o fiinta foarte lacoma

 

Sunt fiinte usoare, nepretentioase (nevoile lor sunt aceleasi cu cele ale pestilor veninosi), trasaturi care rezulta din stilul lor de viata. Tocmai de aceea murenele se simt bine si in bazine relativ mici (in acvarii de 120-150 de litri), desigur numai daca le asigurati locurile de adapost prin 1-2 roci marine gaurite.
Lacomia lor este nelimitata, astfel ca dupa ce le-ati adus in acvariu, nu mai trebuie sa le ademeniti pentru a le hrani, vor iesi singure din barloguri si vor sari la bucatile de peste din mana ingrijitorului. Alimentele sunt foarte bine utilizate si stocate, astfel incat nu trebuie sa va ingrijorati cand ii lasati singuri si plecati in concediu pentru 2-3 saptamani.
Iar daca sunteti atat de norocosi incat sa va petreceti vacanta pe malul vreunei ape tropicale, iar in timpul scufundarilor va intalniti cu o murena gigant, de 1,5-2 metri, iesita dintr-o gaura a unei stanci amintiti-va ca nu voi i-ati invadat casa!

 

Murena vs. Murena

 

Discuta pe forum despre pesti >>>


Tu ce zici?