No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Hemigrammus bleheri (nas rosu)

Ultima modificare: 2010-02-24 | Data publicării: 2010-02-18
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Hemigrammus bleheri (nas rosu)
Hemigrammus bleheri este un peste care traieste in bancuri, de aceea trebuie sa va ganditi la achizitionarea unui numar mai mare de pesti din aceasta specie, atunci cand intrati intr-un magazin specializat. Pentru un incepator intr-ale acvaristicii, un grup de 20-60 de bucati de Hemigrammus bleheri ajunge. Afla cum trebuie ingrijiti acesti pesti!
teszt

Treptat nebunia cu pestii cu nas rosu a luat amploare, crestererea acestei specii devenind din ce in ce mai populara. Asemenea altor specii de pesti din familia Caracide, si Hemigrammus bleheri traiesc in grupuri mari. Trebuie sa stiti ca exista foarte multe specii atat de asemanatoare intre ele, incat sunt foarte usor de confundat. In comert veti gasi Petitella georgiae dar, in strainatate, sub acest nume sunt cunoscute si Hemigrammus rhodostomus, Petitella georgiae si Hemigrammus bleheri, in aceeasi masura.

Hemigrammus bleheri
Pesti care traiesc in bancuri mari

Deosebiri intre aceste specii

Sa vedem prin ce se deosebesc speciile acestea intre ele. Sa incepem cu cea care a fost descoperita cel mai demult:

  • Hemigrammus rhodostomus, un pestisor care a fost gasit in 1929. In bazinul inferior al Amazonului, in bazinul Orinoco, etc. se pot gasi pesti care ajung chiar la 4,5-5 cm. In zona cozii, atat dedesubt cat si deasupra, se gasesc cateva pete negre. In zona gurii are o pata rosie care se intinde, ca si cum ar avea buzele rujate.
Hemigrammus bleheri
Hemigrammus bleheri

 

  • Hemigrammus bleheri traieste in bazinele Rio Negro si Rio Meta si a fost descoperit in 1964 de catre Heiko-Bleher. Conform acvaristilor, lungimea acestui peste ajunge la 3,6-4 cm (in cazul masculilor), de regula, fiind dimensiunea maxima. Si in acest caz, la radacina cozii se pot vedea, ici-colo, pete negre. In schimb, la acest peste culoarea rosie se regaseste pe intregul cap.
  • Petitella georgiae a fost descoperit in 1964, creste pana la ~6 cm. Si la acest peste se regaseste culoarea rosie dar, dunga neagra de pe mijlocul cozii se intinde in fata, pana spre mijlocul corpului.

Toti acesti pesti sunt specii care traiesc in bancuri, de aceea, daca va doriti sa se dezvolte bine in acvariu, trebuie, sub orice forma, sa achizitionati de la inceput un numar mare de asemenea pesti (20-60 bucati). Pe de alta parte, este de preferat ca acvariul sa fie amenajat dupa biotopul specific sud-american. Intr-o apa calduta, usor acida, pestii din familia Caracide se vor dezvolta mult mai bine. Prefera ca hrana planctonul si simt nevoia unei schimbari foarte des a apei.

pesti de grup


Conform scrierilor de specialitate, schimbarea apei se va face intotdeauna, cu apa rece. Dupa schimbarea apei din acvariu, nu se recomanda hranirea pestilor. Nu le vom da hrana decat dupa ce trece o jumatate de zi din momentul in care am curatat acvariul. In functie de conditiile in care sunt tinuti de hrana care li se administreaza, acesti pesti vor ajunge la maturitate in 12-14 luni. La aceasta varsta, femelele sunt mult mai dezvoltate si mai mari decat masculii.

Discuta pe forum despre acvaristica >>>


Tu ce zici?