No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Crevetii marini pentru acvariu

Ultima modificare: 2010-04-30 | Data publicării: 2010-03-05
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Crevetii marini pentru acvariu
Cele mai multe dintre speciile de creveti, printre care si cel marin, se pot adapta foarte bine si in conditiile de viata din acvariu. Sa vedem ce e important sa stiti despre aceste vietati deosebite!
teszt

In acvariile marine, crevetele arata foarte bine. De ce sa nu ingrijesti si tu creveti? Aproape toate speciile se pot adapta vietii in acvariu, nefiind pretentioase. Sunt usor de ingrijit chiar si pentru incepatori.

Crevetele este o vietate care nu cere conditii deosebite si este rezistent la boli. Totusi, trebuie sa ai grija de calitatea apei, si anume: la continutul de sare, la cresterea sau scaderea brusca a temperaturii. De aceea trebuie sa fii cu bagare de seama cand amenajezi acvariul, trebuie sa poata mentine o temperatura de 22 - 24 grade C si un Ph de 8 - 8.4.

poze creveti de acvariu
Stenopus hispidus

 

Ce specie de creveti sa aleg?

Preferatii multor acvaristi sunt crevetii curatitori care curata pielea pestilor de paraziti. Iti recomandam genurile Lysmata, Hippolysmata sau Stenopus. Unii acvaristi au observat ca, in apele de mica adancime din insulele Bermude, sunt multe exemplare din crevetele boxer (Stenopus hispidus), care in conditiile vietii de acvariu nu isi exercita rolul de curatitor.
O alta specie interesanta si iubita de acvaristi, este crevetele dansator (Rhynchocinetes uritai), din genul Rhynchocinetes spp. Totusi, cel mai interesant este crevetele pistol, din genul Alpheus. Numele l-a primit datorita zgomotelor puternice facute de foarfecele sale, zgomot cu care isi intimideaza dusmanii, socheaza si ameteste prada cu valurile create.

crevete dansator poze acvariu
Crevetele dansator Rhynchocinetes uritai

 

Indiferent de specia de creveti pe care alegi, nu trebuie sa te ocupi in mod deosebit de ei. Mananca orice, de aceea nu trebuie sa-ti faci probleme cu hrana lor, se multumesc chiar si cu resturi. Dar daca vrei sa le faci pe plac, ii poti desfata cu viermisori din genul Polychaeta.


Tu ce zici?