No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Corydoras aeneus sau Cory argintiu

Ultima modificare: 2010-02-20 | Data publicării: 2010-02-18
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Corydoras aeneus sau Cory argintiu
Pestele sanitar Corydoras aeneus provine din America de Sud. Linia abdominală este dreaptă, spatele curbat, corpul scurt, îndesat. Înotătoarele sunt bine dezvoltate. Femela are înotătoarele pectorale mai dezvoltate decât cele ale masculului, pot creşte până la 7,5 cm.
teszt

Creşterea unui Cory argintiu este uşoară, deoarece este un pește puţin pretenţios, nu prezintă dificultăţi nici măcar pentru acvariştii începători. Este un peşte foarte hazliu, văzând cum îşi roteşte ochii în orbite în cele mai neaşteptate momente. În mediul natural el creşte în grupuri, de aceea este recomandabil să nu-l țineți solitar în acvariu.

Corydoras aeneus peste sanitar
Corydoras aeneus

În mediile cu mai multe specii de peşti, Corydoras aeneus caută locurile mai întunecate, de unde nu iese la iveală decât la lăsarea întunericului sau în momentul hrănirii. Cel mai adesea îl întâlnim la fundul avariului.

Cum să creştem Corydoras aeneus ?

În ceea ce priveşte calitatea apei sau a cantităţii de oxigen din apă, nu este deloc pretenţios. Ceea ce nu înseamnă că acceptă orice. Temperatura apei este optimă la 20-24 grade C. Nu este pretenţios datorită proprietăţilor deosebite pe care le are şi anume de a folosi, pe lângă respiraţia branhială, şi respiraţia direct din atmosferă cu alte organe specializate. De fapt, o parte a tractului său  digestiv este capabilă să captureze oxigenul.
În ceea ce priveşte alimentaţia, nici la acest capitol nu este pretenţios. Se mulţumeşte şi cu ce găseşte pe solul de pe fundul apei, având conformaţia gurii adecvată acestui gen de alimentaţie.
În perioada de reproducţie (din august până în martie) masculul fecundează icrele păstrate de femelă între înotătoarele codale, după care ea le va depune în locul ales.


Tu ce zici?