No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Britanicii au capturat o pisică de mare uriaşă!

Ultima modificare: | Data publicării: 2009-02-24
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Britanicii au capturat o pisică de mare uriaşă!
Marea Britanie: Un pescar englez a reuşit să doboare un record mondial: a pescuit cea mai mare pisică de mare! Ian Welch s-a "luptat" vreme de 90 de minute pentru a aduce la mal cea mai mare pisică de mare care a fost prinsă vreodată cu undiţa. Uriaşa vietate cântăreşte aproape 350 de kg.
teszt

În anul 2005 a fost capturată o pisică de mare ce cântărea 294 kg, atunci stabilind un Record Mondial. Ian, un biologist de doar 73 de kg, a vizitat Thailanda pentru a da o mână de ajutor în etichetarea pisicilor de mare, când monstrul marin "i-a căzut în braţe" în apele râului Maeklong.

Pescarul britanic, de 45 de ani, a declarat pentru jurnalişti că aproape că era să cadă din barcă în momentul în care pisica de mare a muşcat momeala.

"M-a târât de-a lungul bărcii şi m-ar fi aruncat în apă dacă nu m-ar fi prins colegii de pantaloni. Parcă s-ar fi mişcat Pământul. Am ştiut că avea să fie unul mare.".

Britanicii au capturat o pisică de mare uriaşă!
Ian si echipa impreuna cu uriasa pisica de mare de apa dulce

Probabil speriată de întâmplare, pisica de mare s-a ascuns în nisipul de pe fundul apei, cel mai greu fiind să o aducă la suprafaţă. "Am încercat din toate puterile să o ridicăm dar nici cum nu voia să se mişte. După o jumătate de oră mâinile au început să-mi tremure şi după încă o oră de chin n-am mai putut să stau în picioare. M-am odihnit vreo 30 de minute după care m-am ridicat, am luat mănuşile şi am început să trag cu putere de firul undiţei. Nu ştiu de unde am avut puterea de a ridica uriaşa creatură la suprafaţă.

Odată ce pisica de mare a fost adusă la mal, Ian a descoperit că fiinţa marină e o femelă însărcinată. Toată lumea a dorit să se pozeze cu pisica de mare ce a doborât un nou record.

Pentru că se dorea doar o etichetare a pisicilor de mare, Ian şi echipa sa au eliberat giganta femelă pentru a nu-i periclita sănătatea şi viaţa.

Uriaşa creatură are peste 2 metri în lungime şi tot atât în lăţime însă punând şi coada la socoteală, trecea de 3 metri. Pentru a nu pune în pericol vieţile pescarilor, acul veninos al pisicii de mare a fost învelit într-o bucată de pânză.

Britanicii au capturat o pisică de mare uriaşă!
Ian si Pisica de mare de apa dulce

"A fost nevoie de puterea a 13 oameni pentru a plasa pisica de mare într-o piscină improvizată, pentru a o putea eticheta şi preleva monstre de ADN. Am fost extenuant după această întâmplare. Ca pescar de-o viaţă şi biologist, a fost uimitor faptul că cele 2 pasiuni ale mele s-au întâlnit oferindu-mi şansa de a vedea un lucru extraordinar, la care nu aş fi visat vreodată.", a concluzionat Ian.

Pisica de mare apă dulce figurează pe lista roşie a speciilor vulnerabile în cadrul International Union for Conservation of Nature.

Deşi nu se ştie exact câte exemplare din această specie mai există în lume, se presupune că populaţia pisicilor de mare de apă dulce a scăzut cu 20% în ultimii 10 ani, fiind astfel pe cale de dispariţie.

sursa: dailymail.co.uk


Tu ce zici?