No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Botia macracantha

Ultima modificare: 2010-02-15 | Data publicării: 2010-02-12
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Botia macracantha
Botia macracantha provine din Indonezia, Sumatra din raul Borneo. Trei benzi negre incrucisesc corpul portocaliu si arcuit. Aripioarele sunt de culoare rosu-portocaliu, cu exceptia aripioarei sub coada, care este neagra si are o margine de o culoare mai deschisa.
teszt

Numele "macracantha" inseamna „cu ghimpi mari", care se refera la ghimpele de sub ochii lui, care se poate intari si care este utilizat pentru aparare (daca nu sunteti, atenti se poate prinde in plasa acvariului). In mediu natural poate creste pana la 30 de centimetri, insa in acvariu este mult mai mic. Este un peste activ, social, insa uneori un pic agresiv, e bine sa-l pastrati in roi dar intr-un acvariu mare (300-500 litri), pentru a avea unde fugi in caz ca devine defensiv.

Botia Macracantha se odihneste sub radacinile din acvariu

Botia macracantha

Traieste in apropierea solului, in stratul inferior si cel din mijloc al apei si, daca isi doreste sa se odihneasca, se retrage sub pietrele sau radacinile din apropiere. Sa aveti grija ca apa sa fie moale, curata, temperatura sa fie intre 24-28 °C si bogata in oxigen. Daca valorile optime nu sunt indeplinite, nu inseamna ca pestele va muri, pentru ca se adapteaza, dar e indicat sa tineti cont de mediul sau natural. Daca procedati astfel, puteti sa va bucurati timp de 18 ani de el.

Ce mananca un peste Botia Macracantha?

Nu este mofturos la mancare: puteti sa il hraniti cu mancare uscata, congelata si hrana vie. Merita sa puneti in acvariu plante care cresc repede. Acest peste consuma cu placere plante. De aceea cateodata e bine sa il hraniti si cu dovlecei, castraveti, broccoli, salata verde sau cu alte legume. Insa atentie la chimicale. Nu poate suporta melcii de acvariu.

Este un pestisor des intalnit si usor de crescut, se gaseste in aproape magazin specializat in animale de companie. Dar peste tot sunt oferiti spre vanzare exemplare salbatice, prinse si vandute si asta pentru ca reproducerea acestuia ramane o enigma pana in ziua de azi.


Tu ce zici?