No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Betta splendens sau Luptatorii siamezi

Ultima modificare: 2010-03-10 | Data publicării: 2010-02-18
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Betta splendens sau Luptatorii siamezi
Pestii Betta splendens sau pestii razboinici siamezi au nevoie de doua conditii esentiale: apa sa aiba o temperatura de 25-26 grade C, iar acvariul sa fie inchis ermetic pentru ca pestii sa nu raceasca. Daca se vor respecta aceste 2 necesitati de baza, va veti mandri cu un tablou acvatic splendid.
teszt

Betta splendens sunt pesti originari din apele statatoare ale Asiei de Sud si ale Thailandei. Atunci cand un mascul superb isi face propria prezentare, rupandu-si inotatoarele precum voalul, creeaza un cerc perfect. Femelele au inotatoarele mult mai scurte.

Pestii Betta - asemenea pestilor gurami- fac parte din familia pestilor Labirint (Anabantidae). Ciudatenia pestilor din aceasta familie consta in faptul ca au capacitatea de a respira inotand la suprafata apei. Asa se explica si faptul ca acesti pesti sunt crescuti in acvarii fara dispozitive de aerisire. In acest caz, este absolut obligatoriu ca, saptamanal cel putin 20% din apa din acvariu sa fie schimbata.
Atat culorile cat si aspectul inotatoarelor sunt extrem de diferite datorita faptului ca toate exemplarele crescute in acvarii au fost selectate si reproduse selectiv de-a lungul timpului, in urma impactului pe care l-au avut prin colorit, forma, agilitate, etc. Masculii sunt razboinici, de aceea se recomanda sa fie doar un singur exemplar in bazin. Daca totusi puneti mai multi la un loc, sa aveti grija sa ii lasati intr-un bazin foarte mare. Doi mascul, intr-un acvariu mic se bat pana ce unul dintre ei moare. Masculii cresc pana pe la 8 cm, in timp ce o femela atinge doar 5-6 cm.

 

pestele betta splendens sau luptatorul siamez
Betta splendens

Spatiu mare si hrana vie

Un mascul si o femela au nevoie de un acvariu de cel putin 40 de litri, cu foarte multe locuri in care sa se poata ascunde. E si mai bine daca se opteaza pentru unul de 60 de litri in care se pot pune laolalta doua femele si un mascul. Femela se poate deosebi de mascul foarte usor datorita faptului ca femela are un colorit maroniu iar inotatoarele nu sunt atat de dezvoltate precum cele ale masculului.
In cresterea pestilor Betta este absolut necesar sa se tina seama de doua conditii esentiale: apa sa aiba o temperatura de 25-26 grade C, iar acvariul sa fie inchis ermetic pentru ca pestii sa nu raceasca.
In afara de acestea, este foarte importanta si filtrarea apei. Daca in acvariu avem doar pesti betta, oxigearea apei nu este absolut necesara, dar nici nu dauneaza.
In ceea ce priveste mancarea pentru pesti, este de preferat sa li se administreze hrana vie (tubifex, larve de tantari) mai degraba decat concentrate.

Discuta pe forum despre acvaristica >>>


Tu ce zici?