No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Barbus tetrazona sau Pestele Tetrazona

Ultima modificare: 2010-02-21 | Data publicării: 2010-02-17
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Barbus tetrazona sau Pestele Tetrazona
Una dintre cele mai indragite specii de pesti, Barbus Tetrazona sau Pestele Tetrazona ori Sumatranus, cum este cunoscut printre acvaristi, face parte din familia Cyprinidae. E cel mai cunoscut peste al acestei familii, e frumos colorat, acest lucru facandu-l popular in acvariile pasionatilor.
teszt

Pestele tetrazona (Barbus tetrazona) isi are originile in apele curgatoare din Sumatra, Indonezia si Borneo.

Corpul maro deschis este brazdat de patru dungi transversale, inchise la culoare, iar inotatoarele negre de pe spate sunt bordate cu rosu. Inotatoarele de pe piept si abdomen sunt de asemenea rosii impreuna cu inotatoarele codale, si au spatiile radiale incolore.

Nasul masculului este rosu aprins, coloritul femelei fiind mai opac, mai palid. Prefera zona mediana si inferioara a acvariului, avand nevoie de spatiu mare de desfasurare: este un peste foarte vioi, neastamparat, in continua miscare. Jucaus din fire, i se intampla, ca tocmai din aceasta cauza, sa ciupeasca inotatoarele altor pesti, de aceea, este contraindicat sa fie tinut impreuna cu pestele evantai sau cu gurami.Creste pana la aproximativ 6 cm lungime.

sumatranus Barbus tetrazona
Barbus tetrazona

Este un peste de mijloc, are nevoie de un acvariu de minim 50 de litri pentru a se simti in mediul sau. In privinta temperaturii, prefera apa care are intre 20 si 26 de grade Celsius si tolereaza o duritate de 10, cu un Ph de 6,5. Sumatranus este un peste omnivor, se hraneste atat cu frunze de spanac dar si cu puii viviparelor.

O ciudatenie specifica acestei specii de pesti o reprezinta faptul ca isi mananca icrele. Pentru a evita acest lucru, in perioada de reproducere, se recomanda instalarea, pe fundul acvariului, a unei plase prin care pot trece icrele. In acest fel, adultii nu vor manca icrele care vor ecloza in aproximativ 24 de ore.


Tu ce zici?