No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Barbus conchonius

Ultima modificare: 2010-10-22 | Data publicării: 2010-02-18
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Barbus conchonius
Pestele Barbus conchonius este una dintre cele mai cunoscute specii din familia Cyprinidae. Este ideal chiar si pentru acvaristii incepatori fiind un peste vioi, pasnic, care traieste in grup.
teszt

Barbus conchonius (sau Puntius conchonius) este un peste nepretentios si usor de ingrijit. Ii place acvariul de dimensiuni mari, bogat in vegetatie, cu apa curata, bine filtrata si aerisita - dar pentru acvariul sau poate fi folosita si apa de la robinet.

 

Cum arata pestele Barbus conchonius?
Barbus conchonius
Barbus conchonius

 

Lungimea corpului este de 6-10 cm dar unele exemplare pot atinge chiar si 14 cm. Corpul este relativ inalt, turtit pe lateral. Spatele este verde-oliv iar burta stralucitoare de un roz argintiu. In perioada depunerii icrelor, masculul devine, pe lateral, rosu aprins. Aripioarele masculului sunt roz, cu varful aripioarei dorsale negru. La radacina cozii se pot vedea pete negre cu margini galbene. Aripioarele femelei sunt incolore, ea este mult mai dezvoltata, iar la maturitate sexuala are abdomenul mai rotunjit.

 

Ce mananca pestele Barbus conchonius?

 

Nu este un peste mofturos, acceptand orice fel de mancare, dar desigur ca hrana vie este preferata sa. Cea mai mare parte a timpului si-o petrece in partea superioara si de mijloc a acvariului, de aceea, plantele vor fi amplasate pe fundul acestuia, pentru a-i lasa cat mai mult loc de inot.

 

Ingrijirea acvariului
pestele Barbus conchonius
Barbus conchonius

 

Nu este deloc o specie pretentioasa, de aceea, este recomandata si acvaristilor incepatori. Nu este sensibil la umplerea acvariului cu apa. Poate fi tinut, fara nici o problema, in apa de robinet a carei temperatura trebuie sa fie intre 22-25 grade C. Ii plac bazinele mari, vegetatia bogata si apa curata, bine filtrata si aerisita. Este un peste pasnic, usor de crescut iar inmultirea sa nu necesita o grija deosebita. Miscarile sale rapide si permanente pot deranja restul pestilor de aceea, e bine sa nu ii puneti in acelasi acvariu cu pesti tematori. Tovarasi buni de acvariu pot fi cu guppi sau gurami. Intr-un acvariu de 150 litri, se recomanda 6-8 pesti Barbus conchonius.

 

Inmultirea pestilor

 

De obicei, depun icre doua femele si un mascul. Bazinul in care se va face depunerea icrelor se recomanda sa fie de 20 litri. Pentru o dezvoltare sigura, puteti pune pietre si plante in acvariu dar acestea nu vor influenta depunerea icrelor. In acvariul pregatit in prealabil, se va pune o apa semi-dura, neutra, de 27-28 grade C. In conditii normale, a doua zi, perechea va depune icrele: o femela depune 300 de icre. In aproximativ 24-36 ore puii ies iar in 3 zile incep sa inoate. Puietul poate fi hranit cu viermisori speciali, recomandati de specialisti.

Denumirea in limba engleza: Rosy barb
Denumirea in limba germana: Prachtbarbe
Denumirea in limba franceza: Barbus rosé

Discuta pe forum despre acvaristica >>>


Tu ce zici?