No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Colisa lalia - Gurami pitic

Ultima modificare: 2012-06-28 | Data publicării: 2010-02-12
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Colisa lalia - Gurami pitic
Piticul gurami (Colisa lalia, Familia Osphronemidae, genul Colisa) provine din apele de pe coastele Bangladesh-ului. Denumirea de "Gurami pitic" vine de la faptul ca acesta creste doar pana la 5 centimetri. Este un peste de acvariu foarte iubit, pentru ca este pasnic si se intelege bine cu ceilalti pesti. Culoarea de baza a masculului difera de cea a femelei, ajutand la distingerea lor.
teszt

Culoarea de baza a masculului este albastru cu dungi transversale rosii, in timpul depunerii icrelor sunt foarte intensive. Femela nu are dungi rosii. In afara de acest lucru, si aripioarele dorsale sunt diferite: la femela sunt rotunjite, iar la mascul ascutite.

Cum trebuie amenajat acvariul pentru pestii Gurami?

In locul sau de origine, pestele Gurami Pitic traieste in apele lente si statatoare, unde se hraneste cu larve si insecte mici. Este un peste rapitor, dar practic omnivor. Puteti sa il hraniti cu tubifex si cu Artemia Balina (crustaceu de apa sarata si hipersarata). La cumpararea acvariului sa luati in considerare ca ii place vegetatia bogata si apa luminoasa.

 

 

Colisa lalia gurami pitic peste de apa dulce
Colisa lalia

 

In acvariu puteti sa puneti radacini si plante plutitoare. Apa trebuie sa aiba PH neutru (6,5-7,2), temperatura 24-26 °C (la temperaturi sub 24 °C culoarea pestelui gurami se spalaceste si isi pierde minunatul univers cromatic). Pestele gurami nu are nevoie de un acvariu mare, dar nici sa nu il stresati intr-unul prea mic. Pentru doi pesti aveti nevoie de cel putin un acvariu de 60 de litri pentru a-i face fericiti. Daca puneti mai multi masculi intr-un acvariu, acestia se vor alerga in timpul depunerii icrelor. In principal, este un peste foarte pasnic, se intelege cu pestele betta, molli, xipho si cu pestele neon.

Cum se reproduc pestii Gurami?

In timpul depunerii icrelor, perechea matura e bine sa fie pusa intr-un alt acvariu, de preferabil unul cu o vegetatie mai bogata. Temperatura apei trebuie sa fie intre 27-28 °C. Masculul construieste un cuib de spuma dintr-o bula de aer si plantele inotatoare aflate in acvariu. Cuibul este relativ stabil, durabil. Femela depune aprox. 500 de icre, care ies in 24 de ore si inoata in 3 zile. Puii sunt foarte mici, se hranesc cu paramecii si crustacei de apa sarata.


Tu ce zici?