No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 

Tubifex - hrana vie pentru pesti

Ultima modificare: 2010-05-03 | Data publicării: 2010-02-25
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Tubifex - hrana vie pentru pesti
In ceea ce priveste hranirea pestilor din acvariu cu Tubifex tubifex (Tubi pe scurt), parerile sunt impartite. Viermii Tubifex fac parte din clasa Oligochaeta, familia Annelidae/Tubificidae. Sunt acvaristi care nu recomanda acesti viermi, nici macar congelati, deoarece Tubi traiesc in bacterii, mucegaiuri, ape murdare si deloc sanitare. Totodata, multi acvaristi recomanda hranirea pestilor cu Tubifex congelat. Viermii Tubi pot fi servi intregi sau taiati bucatele. Pestii pradatori mananca hrana vie intreaga.
teszt

Hrana preferata a pestilor, atat a celor omnivori cat si a celor carnivori, o constituie viermii spiralati sau, sub un nume mai cunoscut, tubifex. Dar ce este aceasta hrana vie si de ce le place pestilor sa o consume? In primul rand, acesti viermi se pot procura foarte usor, din aproape orice magazin cu produse pentru animale, iar pentru pesti reprezinta o hrana vie si gustoasa.Continutul in proteine este de doua ori mai mare decat in cazul puricilor de apa, ceea ce contribuie in foarte mare masura la cresterea rapida a pestilor tineri. Este de nelipsit din hrana acestora datorita faptului ca dezvoltarea corpului este determinata de prezenta proteinelor in hrana. Pe langa acest lucru, este recunoscut si continutul mare in vitamine pe care il contin:

  • vitamina A, cu rol important in crestere, dezvoltare, inmultire;
  • vitamina D (cruciala in dezvoltarea sistemului osos),
  • vitamina B (importanta in crestere si circulatia sangvina).

Avand in vedere originea acestor viermi, daca pestii sunt hraniti cu prea mult tubifex (mai ales tubifex proaspat), isi pot sapa galerie pe fundul acvariului, de unde este foarte greu sa ii indepartati. Uneori, pentru acest lucru, este absolut necesar sa schimbati apa din acvariu si sa curatati foarte bine pietrisul de pe fundul acestuia.

hrana vie pentru pesti
Tubifex


Cand hraniti pestii, sa tineti cont de faptul ca tubifex pot proveni din diferite medii si pot fi purtatori ai unor microbi sau parazitii, ceea ce poate duce la aparitia unor boli ale pestilor. De aceea, inainte de a-i administra ca hrana, trebuie sa ii curatati foarte bine (sa ii spalati foarte bine, sub jeturi puternice de apa). Recomandat ar fi ca, dupa achizitionarea lor, sa ii tineti 1-2 zile nemancati pentru a-si elibera intestinele, astfel neproducand indigestii, nici macar pestilor mai sensibili.

Cum se tin viermii Tubifex?

Hrana vie Tubifex are nevoie de mult oxigen, de aceea nu este foarte simplu de depozitat. E indicat sa-i tineti 2 zile intr-un vas in care lasati sa curga apa. Pentru a fi siguri ca acesti viermi nu vor transmite diverse boli pestilor din acvariu, ii puteti spala bine sub cateva jeturi de apa, si ii congelati. Dupa scoaterea de la congelator, se vor mai da printr-un jet de apa si se vor taia pentru a fi consumati mai usor si mai repede, pentru a nu ramane resturi in acvariu!

Discuta pe forum despre acvaristica >>>


Tu ce zici?