No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Top 10 pasi de urmat pentru ingrijirea acvariului

Ultima modificare: 2012-09-28 | Data publicării: 2010-02-18
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Top 10 pasi de urmat pentru ingrijirea acvariului
Orice acvarist, incepator sau avansat, stie ca intretinerea acvariului reprezinta cea mai grea munca atunci cand alegi pestii ca animale de companie. Daca ai grija sa respecti cateva reguli de baza in acvaristica, pestii tai vor avea un aspect sanatos si vor incanta privirile musafirilor.
teszt

Cand vorbim de igiena acvariului, nu trebuie neaparat sa ne gandim la curatarea lui totala, ci este suficient sa respectam niste reguli care sa ne asigure ca vom avea pesti sanatosi. Iata cateva sfaturi pe care ar trebui sa le respecte orice acvarist :

 1. Temperatura apei sa fie mentinuta la o valoare optima.
 2. Sa avem grija ca hrana sa fie cat mai variata. Conditiile bune, un sistem imunitar puternic sunt elemente care previn aparitia bolilor pestilor.
 3. Sa nu uitam niciodata sa asiguram o oxigenare suficienta a apei. Aceasta se poate obtine prin sistemul de aerare sau prin micsorarea numarului de pesti din acvariu.
 4. Sa evitam suprapopularea acvariului cu pesti. Sa nu tineti mai multi pesti in acelasi acvariu decat este strict necesar daca aveti asigurate conditiile de aerarea, oxigenare, purificare a apei, deoarece inghesuirea pestilor le creeaza acestora o stare de stres, ceea ce in final duce la imbolnavirea lor.
 5. Sa ne protejam pestii de raniri mecanice, deoarece acestea se pot infecta usor, ceea ce duce la moartea pestilor. Cum o putem face? Indepartand obiectele ascutite din acvariu si sa asociem pesti care se inteleg bine intre ei si se tolereaza.
  intretinere acvarii
 6. Sa nu schimbam locul acvariului. La schimbarea locului sau la formarea de noi grupuri de pesti, sunt sensibili mai ales pestii varstnici si purtatorii de icre.
 7. Sa eliminam focarele de infectie printr-o monitorizare permanenta. Sa nu punem acvariul intr-un loc unde se fumeaza.
 8. Resturile de mancare, pestii morti, substantele de descompunere, pe cat posibil, sa le indepartam imediat din acvariu.
 9. Sa nu neglijam schimbarea apei!
 10. Hrana vie (tubifex, larve de tantari) sa fie foarte bine spalata inainte de a fi administrata pestilor!

Discuta pe forum despre acvaristica >>>


Tu ce zici?