No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pana de curent in acvariu

Ultima modificare: 2010-02-23 | Data publicării: 2010-02-18
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pana de curent in acvariu
Pentru un acvarist, o pana de curent poate insemna o tragedie. Intreruperea curentului atrage dupa sine nu doar lipsa luminii ci si oxigenarea apei pentru pesti si filtrarea acesteia. In asemenea situatii este nevoie sa se actioneze rapid pentru a diminua cat mai mult pagubele posibile. Iata cateva sfaturi de care ar fi bine sa tii cont atunci cand te confrunti cu o pana de curent!
teszt

Ce se poate face in cazul in care apare o pana de curent, cand orice lumina din locuinta se stinge si se opresc toate aparatele electrocasnice - inclusiv aparatul de filtrare din acvariu?

Daca pana de curent tine mai mult si nu actionati repede, acest lucru poate fi catastrofal pentru pestii din acvariu! Sa vedem cum puteti salva situatia:

Ce se poate face in caz de pana de curent?

  • Nu hraniti pestii!

In timpul hranirii, pestii consuma mai mult oxigen, in timpul schimbului dintre ei si mediu eliminand substante care distrug calitatea apei (dat fiind ca filtrul nu functioneaza!). Deci este mai indicat sa rabde de foame decat sa se sufoce in resturile pe care le elimina in apa din acvariu, si care produc gaze toxice prin descompunere. Nu trebuie sa va ingrijorati ca vor muri de foame, stiut fiind ca pestii rezista chiar si o saptamana fara hrana.

  • Din ora in ora, cu mare grija, amestecati apa din acvariu cu ajutorul unui betisor. 
    pestii din acvariu

Prin acest procedeu ajutati la oxigenarea apei din acvariu si ajutati pestii sa respire mai usor. Cel mai simplu este ca, pentru orice eventualitate, sa aveti la indemana si o pompa de aer care sa functioneze pe baza de baterii.

  • Izolarea acvariului!

Daca acvariul este plasat in camera intr-un loc mai expus curentilor de aer, pe durata penei de curent, incercati sa il izolati pentru a nu scadea prea puternic temperatura apei. Dupa revenirea curentului, ridicati treptat temperatura (schimbarile bruste de temperatura afecteaza viata pestilor).

  • Curata filtrul!

Daca aparatul de filtrare nu functioneaza de prea mult timp, inainte de repunerea sa in functiune, i se va curata foarte bine filtrul, sau mai bine filtrul se va schimba. Sa nu cumva sa ramana infundat.

  • Cauta cauza penei de curent!

Se poate intampla ca tocmai acvariul sa fie cauza penei de curent. Daca sunteti neatenti si, in timpul curatarii acvariului, reusiti sa stropiti cu apa chiar si un conector, asteptati-va la o pana de curent! Important este insa, ca izolarea tuturor aparatelor electrice sa fie perfecta (mai ales cele din acvariu - unde, daca se produce un scurtcircuit, ati omorat pestii!).

Daca tineti seama de sfaturile de mai sus, nici macar o pana de curent de lunga durata nu poate afecta serios pestii din acvariu.

Discuta pe forum despre acvaristica >>>


Tu ce zici?