No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Intrebari si raspunsuri despre ingrijirea pestilor

Ultima modificare: 2010-02-22 | Data publicării: 2010-02-17
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Intrebari si raspunsuri despre ingrijirea pestilor
Exista specii de pesti care nu au nevoie de incalzitor de apa in acvariu si se pot descurca si fara pompa de aer? Asemenea intrebari – si altele de acest gen – ni se adreseaza adesea. Citeste sfaturile specialistilor despre intretinerea pestilor fara nevoie speciale!
teszt

Intrebarilor le vom raspunde, mai intai, cu un sfat bun de urmat: Din asemenea intrebari, putem trage concluzia, ca persoanele care le adreseaza, sunt, in general, incepatori intr-ale acvaristicei. De aceea, le recomandam, ca inainte de a porni achizitile pentru acvariu, sa consulte cateva lucrari de specialitate si sa se informeze din orice fel de surse avizate.

Ce fel de pesti pot fi crescuti fara incalzire?

Desigur, se pot creste si pesti de apa rece dar, sa zicem, intr-un acvariu de 20 litri, fara posibilitate de filtrare a apei, nici macar acestia nu pot fi pusi. Ce intelegem mai precis prin „fara incalzire"?

peste gurami

Unor pesti le este suficient, ca temperatura apei sa se mentina la temperatura camerei dar, acestia au nevoie de o filtrare foarte buna si de o schimbare a apei destul de des. De exemplu, platica are nevoie de o temperatura de 24 si peste 24 de grade, in timp ce Xypho se poate simti in largul sau si sub aceasta temperatura.

Ce specii de pesti nu au nevoie de filtrarea aerului din acvariu?

Fara purificarea aerului din acvariu se pot descurca foarte bine, de pilda, gurami-pitic si cei din aceeasi specie, dar doar in acvarii de capacitate mare. Sa nu incercati acest lucru in acvarii de 20 de litri sau chiar mai mici. Un acvariu de 20 de litri este considerat, de catre acvaristi, drept unul foarte mic, deoarece intr-un asemenea spatiu nu pot amenaja corect un mediu prielnic pestilor. De altfel, chiar si incepatorilor li se recomanda ca primul acvariu sa fie unul mai mare si daca se intampla sa aiba pierderi din randul pestilor, sa nu se dezarmeze si sa nu le piara cheful!


Tu ce zici?