No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Ghid de curăţare a acvariului

Ultima modificare: 2009-12-09 | Data publicării: 2008-12-09
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Ghid de curăţare a acvariului
Un acvariu cu peşti reprezintă o oază de linişte pentru tine şi familia ta. De aceea e necesar să ai grijă mereu ca această oază să fie mereu curată şi ordonată. Asemenea oamenilor şi animalelor terestre, peştii au nevoie de un mediu de viaţă curat. Curăţarea acvariului se poate dovedi o treabă destul de complicată, mai ales dacă nu ai experienţă în creşterea peştilor. Un acvariu curat înseamnă şi un miros mai plăcut în casă.
teszt

Înainte de a începe procesul de curăţare, asigură-te că ai la îndemână toate instrumentele necesare: o un mincioc mic, un borcan mai mare, nisipul şi pietrişul să fie fără impurităţi iar plantele proaspete. Sau alte plante decorative, în cazul în care foloseşti ornamente din plastic.

De fiecare dată când cureţi acvariul trebuie să fii foarte atent la peşti. O singură manevră nereuşită şi le-ai pus viaţa în pericol. Atunci când îi transferi într-un recipient temporar, ai grijă să-i prinzi bine cu minciocul, să fie poziţionaţi în centrul plasei.

 

Instrumente necesare pentru curățarea acvariului

 

Este evident faptul că, odată cu dezvoltările tehnologice, sistemele de filtrare a apei au suferit îmbunătăţiri consistente şi că deşi apa din acvariu arată curată şi limpede, mâncarea nedevorată de peşti precum şi excrementele acestora se depune pe fundul acvariului unde se descompune şi se transformă în substanţe toxice.

Dacă nu ai un sistem de filtrare sub pietriş, va trebui să cureţi impurităţile de sub pietriş cu mare atenţie folosind un sistem „hydro-clean". Recomandarea specialiştilor e să împrospătezi apa din acvariu odată pe lună. Aruncă o parte din apă în timp ce cureţi impurităţile de sub pietriş. În felul acesta, rezolvi problema împrospătării apei şi a curăţirii pietrişului. Aruncă aproximativ un sfert din apă şi înlocuieşte-o cu apă potabilă, pentru a menţine la acelaşi nivel bacteriile bune din acvariu.

sistem hydro clean pentru acvarii

sistem hydro clean

Nu uita să ajustezi temperatura în bazin şi ai grijă ca apa să fie fără clor! Dacă ai plante naturale, e bine să le înlocuieşti. Nu dăunează peştilor dar vor creea impresia că acvariul e mereu murdar.

 

Algele pentru acvariu

 

De asemenea, dacă e prima dată când ai peşti, aşteaptă câteva luni până le vei cumpăra alge comestibile. Acestea nu doar că nu vor mai urâţi aspectul bazinului ci şi vei putea menţine mai uşor curăţenia în apa peştilor. Algele la care peştii nu au ajung se pot curăţa cu o perie cu mânerul lung. Atenţie însă la peşti! Pentru astfel de proceduri mai există pe piaţă bureţi şi lopăţele anume proiectate pentru curăţenia bazinului.

Dacă nu reuşeşti să îndepărtezi toate bucăţile de alge de pe pereţii bazinului, nu dispera. Aminteşte-ţi că există răzătoare de vopsea. Restul accesoriilor din acvariu se pot demonta şi curăţa bine cu detergent sub un jet de apă rece. Însă trebuie să le clăteşti foarte bine.

În cazul în care ai golit acvariul de toate accesoriile şi pietriş, spală-l cu apă şi detergent. Ai grijă să-l clăteşti foarte bine şi usucă-l înainte de a pune pietrişul curat şi celelalte accesorii. Asigură-te că ai scăpat de mirosul de detergent.

Sfat: Ţine acvariul departe de lumina directă a soarelui. În felul acesta algele nu vor creşte prea repede.

Pentru curăţenia exterioară a acvariului foloseşte un spray pentru ferestre care nu conţine clor sau amoniac. Şterge-l bine cu un şerveţel uscat. Apoi poţi folosi ceară pentru acvarii pentru luciu şi acoperirea eventualelor zgârieturi.

Un acvariu curat arată mult mai bine acum, nu-i aşa? Peştişorii tăi sunt fericiţi şi sănătoşi iar în felul acesta te poţi bucura în continuare de compania lor.

acvariu

acvariu


Tu ce zici?