No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Decoratiuni exterioare pentru acvariu

Ultima modificare: 2010-10-22 | Data publicării: 2010-02-18
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Decoratiuni exterioare pentru acvariu
Amenajarea unui acvariu nu presupune doar umplerea bazinului cu apa si adaugarea pestilor, ci reprezinta procesul de recreere a unui intreg ambient natural. Nu doar pestii vor fi multumiti, dar si tu te vei bucura de o priveliste incantatoare, iar musafirii te vor invidia pentru minunatul "tablou" acvatic din casa ta! Afla mai multe despre decoratiunile exterioare pentru acvariu!
teszt

Decorarea acvariului

 

Orice acvarist isi doreste un acvariu bine intretinut, placut privirii si adorat de pesti. Insa nu este suficient sa aveti pesti sanatosi si apa curata, filtrata permanent. In imaginea de ansamblu a unui acvariu, un rol deosebit il au si decoratiunile pentru acvariu. Acestea ar putea fi impartite in doua grupe mari:

  • elemente de decor interioare
  • elemente de decor exterioare.

De fapt, ce reprezinta decoratiunile intr-un acvariu? Raspunsul la aceasta intrebare e simplu: tot ceea ce nu este peste, apa, peretii de sticla ai acvariului, aparatura tehnica necesara. In cele ce urmeaza ne vom referi doar la decoratiunile exterioare, cele care nu risca sa polueze apa pestilor insa dau un aspect mai natural sau salbatic intregului ansamblu.

 

amenajarea exterioara a unui acvariu
Amenajarea acvariului

 

Imagine color, lipita pe peretele din spate al acvariului

 

O imagine color, care aduce aminte de recifurile de corali, reprezinta una dintre cele mai des folosite decoratiuni exterioare. Un astfel de poster il puteti lipi pe spatele acvariului, in exterior. Imaginea o fixati in cat mai multe puncte si cat mai strans de peretele acvariului. Posterul de fundal poate fi simplu, intr-o culoare cu diverse nuante, reprezentand diferite peisaje iar lista poate continua la nesfarsit.

Intr-o perioada erau foarte raspandite imaginile cu acvarii pline de plante. Cu toate acestea, este mai indicat ca plantele sa se regaseasca in interiorul acvariului si nu in imagine de fundal, pe un poster! Sunt tot mai populare posterele tridimensionale, a caror calitate adesea lasa de dorit. Uneori, o mana priceputa poate face minuni printr-un desen personalizat, care poate fi mult mai de efect decat un poster kitch-os!

In cazul posterelor monocolore, adesea se opteaza pentru unul de o culoare inchisa (negrul, de pilda, scoate bine in evidenta plantele si pestisorii dar nu se potriveste chiar tuturor speciilor de pesti). Multi pasionati aleg postere de culoarea bleu. Posterul monocolor (o foaie de carton de o anumita culoare se poate gasi, la un pret mai mult decat rezonabil, in orice librarie) este cel mai la indemana.

 

Fundal construit pentru decorarea acvariului
decoratiuni pentru acvariu
Decoratiuni pentru acvariu

 

Avantajul unui fundal exterior construit, in comparatie cu un decor pentru interiorul acvariului, este ca nu trebuie avut grija ca ceva din el s-ar putea dizolva in apa. Dezavantajul este ca se prafuieste si daca peretele din spate al acvariului se acopera cu alge, nu se mai vede nimic prin el. In cazul unor instalatii de exterior e bine sa plasati decoratiunile langa acvariu deoarece in acest fel puteti sa folositi orice pentru asamblarea sa si puteti sa le schimbati oricand doriti. Cel mai adesea, decoratiunile exterioare pentru acvariu se construiesc din radacini si din pietre. Astfel, se poate creea un decor viu splendid, plin de prospetime si frumusete.

 

Alte decoratiuni de exterior pentru acvariu

 

Putem aminti de oglinzile exterioare care dau senzatia de acvariu mai mare, de acoperisurile protectoare (in acest caz se recomanda sa fiti foarte atenti deoarece intre sursa de lumina si suprafata apei trebuie sa existe un acoperis de sticla!).


Tu ce zici?