No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Plante pentru acvariu

Ultima modificare: 2010-04-27 | Data publicării: 2010-02-27
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Plante pentru acvariu
Plantele care pot fi puse in acvariu fara teama de a fi consumate de pesti, sunt: Anubias, Microsorium pteropust, Cryptocoryne aponogetifoliat si Aponogeton crispus/undulatus.
teszt

Sunt specii de pesti carora le place sa ,,pasca": guppi, molli, xifo, zebra, pestele-colibri. Chiar si unii dintre carasii aurii consuma cu placere plantele din acvariu, in timp ce altii nici nu se ating de ele. Speciile obisnuite de caras auriu (fara voal, care au coada despicata, etc.), sunt probabil mai predispuse sa consume plante acvatice.

plante decorative pentru acvariu
Plante decorative in acvariu

Ce plante nu se consuma?

Pentru pestii "ierbivori" poti planta Anubias, Microsorium pteropust, Cryptocoryne aponogetifoliat (in apele cu bule de aer) si Aponogeton crispus/undulatus (cu frunze ondulate). Datorita gustului neplacut, pestii nu consuma aceste decoratiuni. Cateodata mai ciupesc Microsorium, insa de celelalte plante in mod sigur nu se ating. Plantele din speciile Aponogeton si Anubias cresc mai greu (Anubias se inmulteste prin despartirea tulpinii), insa Microsorium si Cryptocoryne cresc destul de repede  chiar si in conditii vitrege si se inmultesc  usor. (Microsorium prin despartirea tulpinii, iar Cryptocoryne prin rizomi).

plante de acvariu
Plante pentru acvariu

De ce scade numarul plantelor?

Hrana pestilor vegetarieni trebuie sa fie suficienta, in mod contrar vor ajunge sa consume plantele de decor. Asadar, trebuie sa le dai hrana indestulata. Daca totusi scade numarul plantelor din acvariu si ai si melci, se poate intampla ca disparitia vegetalelor sa fie pusa pe seama acestora din urma si trebuie sa fii  mai atent. Chiar daca plantele nu sunt consumate, se pot imbolnavii rizomii acestora din cauza conditiilor necorespunzatoare din acvariu.


Tu ce zici?