No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Decoratiuni 3D pentru acvariu

Ultima modificare: 2010-02-24 | Data publicării: 2010-02-18
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Decoratiuni 3D pentru acvariu
In ziua de azi puteti sa impodobiti acvariul cu tot felul de accesorii, de la castele din piatra, la epave ale unor vapoare renumite. Dar daca va pricepeti de ce sa nu confectionati singuri decoratiuni pentru acvariu? In continuare iti prezentam o sugestie pentru un decor 3D pe care il puteti creea fie pentru acvariul propriu, fie pentru prieteni acvaristi.
teszt

Materiale necesare pentru decorarea acvariului:

 • polistiren
 • silicon
 • ciment cu priza rapida
 • perie (pentru nivelarea cimentului)
 • lingura si vas pentru amestecarea cimentului

Confectionarea decoratiunii 3 D:

amenajarea acvariului
Decoratiuni pentru acvariu

 1. Masurati dimensiunile acvariului si, folosind polistiren, taiati o bucata care sa corespunda, astfel incat sa o puteti plasa in partea din spate a acvariului. Aveti grija ca ventilatorul acvariului sa aiba loc corespunzator pentru ventilare, sau decupati in polistiren un loc prin care sa scoateti mai apoi ventilatorul, dupa ce confectionati acest decor.
 2. Desenati modele de stanca pe o alta bucata de polistiren. Nu strica sa numerotati fiecare bucata, dupa ce ati desenat pe ele, pentru a sti care, unde va fi asezata si lipita fiecare bucata dupa decupare.
 3. Taiati bucatelele de stanca desenate pe polistiren.
 4. Pe fundalul deja fixat in acvariu, lipiti bucatile de stanca pe spatele carora ati aplicat silicon. Cu ajutorul cutitului si a brichetei mai finisa bucatile. Este important ca, inainte de a se cimenta, sa asteptati sa se usuce bine siliconul pe suprafata pe care l-ati aplicat. Dupa ce s-a uscat siliconul, puteti incepe cimentarea.
 5. Amestecati praful de ciment cu apa; este suficient daca se aplica in trei straturi: primul strat, mai umed, va umple golurile dintre stanci. Al doilea este bine sa fie mai dur, deoarece acesta confera aspectul stancos decorului. Al treilea va fi, din nou, ceva mai plin de apa, pentru ca acesta va fi stratul de acoperire, iar un strat mai fin arata mai bine la acest nivel.
 6. Lasati sa se usuce foarte bine cimentul, fiecare strat in parte.
 7. Daca formele sunt bine sudate, puneti ciment pe partile de baza. Il lasati sa se usuce bine si, din cand in cand, il mai stropiti pentru a-i conferi mai multa rezistenta.
 8. Umpleti acvariul cu apa. La inceput, PH-ul apei poate fi mai ridicat, de aceea veti repeta operatiunea umplerii acvariului de cateva ori. Acest lucru il veti face pana ce apa va avea PH-ul corespunzator. In acvariul umplut, veti lasa decoratiile sa stea cel putin o saptamana pentru a fi bine patrunse de apa. Daca valoare PH-ului este stabila, puteti sa populati acvariul.

Tactica: daca dupa uscarea cimentului doriti sa vopsiti stancile in diverse culori, este indicat sa acoperiti zonele la care nu vreti sa ajunga culoarea respectiva. Pentru comoditate, puteti folosi un spray colorant.
Dupa ce si aceasta operatiune este terminata, puteti sa puneti plantele in acvariu si, bineinteles, pestii.

Decoratiuni 3D pentru acvariu

Discuta pe forum despre acvaristica >>>


Tu ce zici?