No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

De ce trebuie sa schimbam apa din acvariu?

Ultima modificare: 2010-10-21 | Data publicării: 2010-02-25
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
De ce trebuie sa schimbam apa din acvariu?
Acvariul este un sistem inchis, de aceea toate vietuitoarele care traiesac in interiorul acesta trebuie sa se simta bine. Datoria noastra de baza, daca tot tinem pestii in captivitate, este obligatoriu sa le asiguram conditii de viata cat mai apropiate de mediul lor natural.
teszt

Apele din natura sunt in continua miscare. In urma ploii, substantele descompuse precum si resturile daunatoare sunt pur si simplu imprastiate si distruse.

 

Nitrificarea

 

Nitrificarea (amoniac->nitriti->nitrati), proces de descompunere, are ca rezultat obtinerea nitratilor. Pentru descompunerea nitratilor se poate instala un filtru dar pentru acesta este nevoie de spatiu, nu este destul de eficient si trebuie tinut sub supraveghere continua. De aceea, cel mai usor poti „scapa" de nitrati prin schimbarea apei. Si plantele de acvariu au un rol important in distrugerea nitratilor dar si acestora trebuie sa le asiguri cele necesare (CO2, macro si micro-elemente, temperatura potrivita, lumina potrivita). In apa din acvariu se pot dezvolta si diferite metale a caror indepartare se poate face doar prin schimbarea apei. Deci, putem sa afirmam ca schimbarea apei este una dintre armele cele mai puternice si mai sigure de lupta impotriva daunelor pentru un acvarist.

 

de ce se schimba apa in acvariu
Schimbarea apei in acvariu

 

Care este efectul corect al schimbarii apei?

 

Rolul schimbarii apei depinde de multi factori: numarul pestilor, eficienta filtrelor, numarul plantelor, tipul de hrana, etc. Astfel, se poate schimba apa doar partial (saptamanal, pentru un acvariu sub 50 litri, se va schimba 30% din apa, pentru unul cu o capacitate de peste 50 litri, la doua saptamani, 30%). Marimea pestilor determina, de asemenea, ritmul de schimbare al apei: daca se opteaza pentru pesti mari, apa se va schimba 40%. Daca s-au aplicat tratamente, se va schimba 30% din apa. Daca a fost o pana de curent in acvariu timp de mai multe zile, se va schimba 50% din apa din acvariu.

 

Cand se recomanda tratarea apei si folosirea substantelor in tratarea apei?

 

In cazul in care au fost pierderi mai mari de 50% din volumul apei sau nu s-a putut rezolva stocarea apei.

 

In ce sa stocam apa de schimb?

 

Puteti pregati apa de schimb intr-un acvariu gol, in flacoane de plastic de 5, 10, 20 litri (dar nu li se va pune capac), in galeata de plastic de 10-12 litri.

 

Cat timp lasam sa stea apa de robinet?

 

In 1-2 zile clorul folosit la dezinfectarea apei dispare, dupa cele doua zile apa atinge temperatura camerei si poate fi folosita.

 

cat de des se curata acvariul
Curatarea acvariului

 

Pentru ce este buna pompa de ventilare?

 

Dupa 1-2 ore de ventilare, clorul folosit pentru dezinfectarea apei, este indepartat. Trebuie sa acordati o atentie deosebita temperaturii apei. Se admite o diferenta de 3-4 grade intre temperatura apei din acvariu si cea din camera, dar o diferenta mai mare poate cauza imbolnavirea pestilor.

Discuta pe forum despre pesti >>>


Tu ce zici?