No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cum se transporta pestii?

Ultima modificare: 2010-10-13 | Data publicării: 2010-03-05
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cum se transporta pestii?
Este destul de sigura transportarea pestisorilor in punga de plastic? Daca respectati cateva reguli simple poti asigura un transport sigur si confortabil pentru pestisorii din acvariu.
teszt

Uneori trebuie sa calatoriti mai mult timp, va mutati dintr-o casa in alta, pestii s-au imbolnavit si trebuie sa ii duceti la medicul veterinar. In aceste situatii, transportul acestora nu ar trebui sa reprezinte o problema daca respectati cateva reguli de baza.

 

Ce e indicat sa faci?

 

Pentru a transporta pestii e necesar sa folosesti o punga de plastic pe care o umpli cu 1/3 apa, iar restul de 2/3 il lasi pentru aer. Punga o inchizi in asa fel, incat aerul sa creeze presiune. Dar cum ii pui inauntru? Incearca sa nu prinzi pestii de corp, mai bine ii scoti cu o plasa mica. Inainte sa ii pui efectiv in punga, asigura-te ca punga si apa din ea sunt curate. In privinta ambalajului de transport, cel mai bine poti folosi o punga de ½ litri de iaurt sau o cutie de inghetata. In cutie vei pune aceeasi cantitate de apa si restul il vei lasa pentru aer. Este necesar sa pui capacul pentru ca pestii sa nu poata sa sara.

 

 

apa pesti
Punga de plastic e o solutie atunci cand trebuie sa transporti rapid pestii!

 

 

Daca ai programare la doctorul veterinar, e bine daca pregatesti o punga separata cu apa din acvariul de acasa. Aceasta poate fi de folos in cazul unei interventii cu anestezie, pentru ca pestisorii tai sa isi revina din anestezic in apa pe care o cunosc. Nu ar strica sa aduci cu tine si o mostra de apa din acvariu, pentru a se putea face analiza acesteia, daca este cazul.

Discuta pe forum despre pesti >>>


Tu ce zici?