No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Acvariul de carantina

Ultima modificare: 2012-10-02 | Data publicării: 2010-08-31
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Acvariul de carantina
Cei care vor sa creasca pesti de acvariu ar trebui sa se documenteze inainte de a-i achizitiona. Atat pestii de apa dulce, cat si cei de apa sarata, in caz de boala, trebuie separati de ceilalti. Acvariul de carantina trebuie sa indeplineasca, si el, cateva conditii.
teszt

In general, pestii de apa dulce sunt mai potriviti pentru captivitate, deoarece acestia nu sunt predispusi la numeroasele boli, precum cei care traiesc in apa sarata.

Cu toate acestea, in cazul in care se imbolnavesc, vei dori, cu siguranta, sa fi avut un acvariu gata pregatit. Un peste nou, care este introdus in acvariul principal, poate eradica cu usurinta intreaga populatie din acvariu. De aceea, este bine sa ai un acvariu de carantina.

 

 

acvariul de carantina
Peste in acvariul de carantina

 

 

Pestii sunt, in cea mai mare parte, capturati in salbaticie si nu sunt obisnuiti sa fie tinuti in captivitate. In timpul in care este transportat, pestele se poate imbolnavi sau chiar poate muri. Detinatorii de peste de apa sarata, de obicei, vor avea in acvariu nevertebrate si roci, pe care nu doresc sa le expuna la medicamentele dure necesare pentru a trata unul sau doi pesti.

Unele medicamente pot ucide toate nevertebratele dintr-un acvariu, deci asigura-te ca medicamentul pe care il vei folosi nu va produce multe daune.

Acvariul de carantina


Nu ai nevoie sa cheltui o gramada de bani pentru acesta. Unul de 30 - 50 de litri va fi suficient. Daca ai pesti mai mari, atunci iti va trebui un acvariu mai mare. Tot ce ai nevoie este un acvariu simplu, cu urmatoarele echipamente:

  • radiator
  • aparate de testat nivelul Ph-ului, amoniacului si a nitratului.
  • plasa de peste - nu folosi aceeasi plasa pentru acvariul principal

Umple acvariul de carantina cu apa din acvariul principal si apoi porneste aparatura.

Carantina pentru pestele de apa dulce


Pestii de apa dulce recent achizitionati trebuie sa se obisnuiasca cu apa din acvariul de carantina si sa fie atent monitorizati timp de doua-trei saptamani. Verifica temperatura apei si cauta sa observi semne ale prezentei parazitiilor sau bacteriilor.

In cazul in care pestele proaspat achizitionat se imbolnaveste, va trebui sa folosesti medicamentatia corespunzatoare si va trebui sa il mentii in carantina pentru inca doua saptamani, pentru a te asigura ca, intr-adevar, l-ai tratat in mod eficient. Daca dupa cateva saptamani nu mai prezinta simptome, ii vei putea obisnui cu temperatura apei din acvariul principal.

Pestele bolnav va trebui separat de restul pestilor, insa nu va trebui sa il aclimatizezi decat daca folosesti alta apa. In acest caz, odata separat, va trebui sa identifici boala cu care se confrunta si sa ii acorzi tratamentul corespunzator, verificand nivelul ph-ului din apa si al amoniacului.

 

 

acvariu cu apa dulce
Dupa o perioada petrecuta in acvariul de carantina, pestii se pot intoarce la acvariul lor normal

 

Carantina pentru pestele de apa sarata


Si pestii de apa sarata trebuie pusi intr-un acvariu de carantina si monitorizati timp de doua- trei saptamani. La fel ca in cazul celor de apa dulce, acesti pesti necesita tratament si izolare, in cazul in care se imbolnavesc.

Intotdeauna sa ai acasa apa sarata, in cazul in care ai nevoie sa schimbi urgent apa din acvariu. Dar atentie: apa sarata proaspat amestecata poate fi toxica pentru aceste vietuitoare. Continutul si temperatura apei trebuie verificate cu aparatura specifica zilnic sau o data la doua zile.

Concluzie

Crescatorii de pesti de apa dulce pot, fara nicio problema, sa creasca pesti fara sa aiba un acvariu de carantina, insa crescatorii de pesti de apa sarata ar trebui sa aiba pregatit un astfel de acvariu.

Discuta pe forum despre pesti >>>


Tu ce zici?