No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Crevetii si acvariul

Ultima modificare: 2010-08-24 | Data publicării: 2010-08-24
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Crevetii si acvariul
Daca mai demult nu era recomandat sa tii in acvariu atat vertebrate, cat si nevertebrate, in prezent, lucrurile stau altfel. Poti sa-ti populezi acvariul dupa plac, tinand insa cont de compatibilitatea dintre specii. Crevetii sunt tot mai populari datorita culorii lor, dar si faptului ca sunt compatibili cu multe specii de pesti.
teszt

Plantele ornamentale pentru acvarii sunt tot mai cautate; la fel si crevetii. Acestia pot fi tinuti in acvarii neincalzite, alaturi de ei putand sa adaugi diversi pesti sau chiar alge, pentru un aspect cat mai natural.

 

crevete
Crevete

 

Crevetele, o pata de culoare


Adaugand un crevete in acvariu, aduci o pata de culoare si asta fara sa il incarci prea mult. Adauga un crevete rosu in acvariu; aceasta vietuitoare mica si rosie va iesi imediat in evidenta.  Daca adaugi un crevete la fiecare 5 l de apa, acvariul nu va fi prea incarcat. Daca il vrei cat mai interesant si cat mai colorat, achizitioneaza nevertebrate precum melcii sau pestii exotici in culori cat mai diversificate.

 

Amenajarea unui acvariu


Acvariul ideal ar fi unul cu multe plante naturale, incercand sa imite mediul lor natural. In functie de ce specie de crevete ai poti adauga sau nu plante in acvariu. Este de stiut faptul ca unele specii prefera mai putine plante, in schimbul unei libertati de miscare mai mari.

 

Varietate


Crevetii sunt tot mai intalniti pe piata. Crevetele Crystal Red este adesea usor de achizitionat, dar este si printre cei mai scumpi. In majoritatea magazinelor vei putea gasi creveti rosii, creveti tigru sau creveti albina, acestia fiind cei mai accesibili, insa ocazional mai poate fi vazut in magazin si crevetele albastru taiwanez sau cel verde.

 

creveti
Creveti in bol

 

Adaptarea crevetilor


Toti crevetii se adapteaza cu usurinta conditiilor din acvariu, insa este bine sa stii ca sunt sensibili la cupru si la amoniac. Intotdeauna sa tratezi apa inainte de a o introduce in acvariu.

Sa fii foarte atent in momentul in care vrei sa-i cumperi; uneori se poate intampla ca acestia sa fie vanduti sub alt nume sau sa fie confundati intre ei, existand posibilitatea sa iti cumperi o subspecie care iti va manca pestii mai mici din acvariu si, pe deasupra, sa fure mancarea celorlalti pesti.


Tu ce zici?