No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Crevetele dansator- fiinta bizara din acvariu

Ultima modificare: 2010-03-01 | Data publicării: 2010-02-18
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Crevetele dansator- fiinta bizara din acvariu
Crevetele dansator (crevetele rosu sau crevetele cu cocoasa - Rhynchocinetes spp-) este o fiinta ce adora sa traiasca in grupuri, in crapaturile dintre stancile din adancuri. Trebuie tinut seama de acest lucru, daca doriti sa cresteti acest crevete in acvariu.
teszt

Crevetii dansatori (in unele lucrari din strainatate sunt cunoscuti si sub numele de "crevetii rosii" sau "crevetii cu cocoasa"), provin din: Marea Rosie, Marea Caraibe, Indonezia, Japonia, Coreea, in functie de specie.

Aceste animale ciudate au un aspect fizic bizar, trupul fiindu-le dominat de culorile rosu si alb. Ar putea fi locuitori simpatici in acvariile marine. Recunoasterea speciilor nu este mereu o sarcina simpla. Unele specii sunt deosebite in functie de aspectul dungilor albe. Nu cresc mari,  ating doar 4 cm, dar marimea lor difera de la specie la specie si in functie de conditiile in care sunt crescuti.

In locurile lor de bastina, aceste vietati traiesc in grupuri si isi gasesc adapost in crapaturile stancilor de pe fundul marilor. Bazinul trebuie sa le fie construit in functie de aceasta cerinta, pe fundul sau trebuie puse multe bucati de roci iar popularea se va face cu mai multe grupuri de astfel de creveti.

crevete dansator
Rhynchocinetes spp.

Pestii mai mari pot fi un pericol pentru creveti, ii pot manca. De aceea, acesti raci nu vor fi crescuti impreuna cu asemenea pesti in acelasi acvariu.
Hranirea lor nu este o problema, crevetii obisnuindu-se repede cu orice fel de mancare le este oferita.

Nu se cunosc date legate de posibilitatea inmultirii lor in acvariu - se pare ca, inca, nu s-a reusit acest lucru.
Una dintre speciile cele mai cunoscute este R. Urita, care traieste exclusiv in apele din zona Japoniei si Coreei. Aceasta specie este, de multe ori, comercializata sub numele de R. Durbanensis, in mod gresit, insa. In acvaristica sunt denumiti simplu R.sp.

Discuta pe forum despre acvaristica >>>


Tu ce zici?