No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Amenajarea unui acvariu

Ultima modificare: 2010-06-28 | Data publicării: 2010-05-13
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Amenajarea unui acvariu
Primul lucru pe care trebuie sa-l faca orice viitor acvarist este sa aleaga dimensiunea si forma corecta a acvariului potrivit pestilor pe care ii va creste. Analizeaza cu atentie toate optiunile din magazinele de specialitate si apoi hotaraste-te daca vrei un acvariu cu apa dulce sau unul cu apa sarata.
teszt

Tipul de acvariu

Acvariul din material plastic si transparent are avantajul de a fi usor si ieftin. Dezavantajul este decolorarea si zgarieturile care apar odata cu trecerea timpului. Din fericire, acvariile din plastic sunt tot mai rar intalnite.

Acvariul dreptunghiular sau patrat are fier armat, dezavantajul este ca fierul se dizolva in apa sarata eliminandu-se astfel materiale chimice, care pot fi letale pentru pesti. Dar la acvariu cu apa dulce nu este nicio problema.

Dimensiunile acvariului

Pestii marini de acvariu sunt mai usor de a crea mediul original. Dimensiunea minima recomandata este 100x50x50cm pentru un acvariu marin. aceasta dimensiune este recomandat pentru cei care organizeaza pentru prima data astfel de acvariu.

 

Imagine dintr-un acvariu frumos amenajat
imagine dintr-un acvariu frumos amenajat


Acoperirea acvariului

Metal fieros nu este recomandat pentru acoperirea acvariului, deoarece reactia metalelor cu apa sarata poate fi un pericol mortal pentru pesti. Pentru a evita acest lucru, pentru acoperire se poate folosi o sticla. acoperirea acvariului este pentru a preveni evaporarea si stropirea apei din acesta.

Calitatea apei

La un acvariu marin, dezvoltarea si intretinerea apei de buna calitate are nevoie de ingrijire regulata. Urmatoarele elemente chimice importante si raportul optim al acestora trebui sa fie stabilit inainte, de a introduce pesti in apa.

Sarea si elementele acesteia

Apa sarata, asa cum sugereaza si numele prezinta elemente chimice in apa. Proportia din aceste substante chimice pot varia. Cele mai multe amestecuri de sare pot fi achizitionate si contin toate elementele vitale, care, pestilor de acvariu si altor organisme vii, este necesara. Se amesteca apa de la robinet cu sarea, pana la obtinerea densitatii specifice de atins. Densitatea poate fi masurata cu hidrometru. Densitatea apei poate varia in functie de schimbarile de temperatura. De exemplu, la 15ºC densitatea specifica este de 1020g/cm3 si la 25ºC este de 1017g/cm3 densitatea apei. Prin evaporare doar apa se evapora din acvariu. inlocuiti cantitatea evaporata doar cu apa curata pentru a nu modifica densitatea acestuia.

 

Acvariu cu apa murdara
acvariu cu apa murdara

 

Amoniac, azotat, azotit

Aceste substante chimice contin toate azot, astfel trebuie controlat ciclul de azot. Acest lucru poate fi controlat printr-un filtru de proteine.

PH-ul

Apa pura are pH-ul neutru, astfel incat pH = 7. Daca este sub aceasta valoare, este acidulos, iar peste alcalin. pH-ul la acvariul marin este ideal intre 8 si 8.3. pH-ul poate fi masurat. aerare si filtrare se poate cumpara si separat, dar este mai practic printr-un singur dispozitiv. Preturile difera si de calitatea echipamentelor care se pot gasi intr-o gama larga, la magazine de specialitate. temperatura de control Pentru cele mai multe pesti marini temperatura de 24º-26ºC este cea optima. Incalzirea cu un termostat poate rezolva si este usor de controlat.

Monitorizarea temperaturii se face cu un termometru de acvariu montat. iluminarea.  Exista doua metode principale de iluminat. Bec traditional, care este cel mai rentabil, deoarece incalzeste si acvariul, sau albastru radiant, care este mai scump, dar este preferat pentru cresterea algelor verzi. Cea mai buna solutie este o combinatie a celor doua tipuri de iluminare. Umplerea acvariului in cazul in care rezervorul este pe jumatate umplut cu apa puneti in el concentratul de sare.

Porniti incalzirea si aerisirea. Se lasa asa acvariul pentru minim 24 de ore, apoi verificati densitatea si pH-ul, iar in functie de acestea puteti pune pestii in acvariu.

Decorare

La acvariile marine se pune nisip de ponce. Avand in vedere ca este destul de scump, multi oameni pun stratul inferior din tuf si nisip ponce peste. Este recomandat sa puneti scoici in rezervor, deoarece pot servi ca un excelent refugiu pentru pesti. Se poate folosi corali artificiali sau reali pentru decorarea si imbogatirea acvariului.

Discuta pe forum despre acvaristica >>>


Tu ce zici?