No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Filtru de apa handmade pentru acavariu

Crescatorii de pesti stiu ca fara o filtrare continua a apei niciun acvariu nu va rezista mult timp. Dispozitivul de filtrare a apei retine toate acele materiale care tulbura si contamineaza apa. Prin aceste materiale se intelege in special excrementele pestilor si partile moarte ale plantelor. Detalii »

Acvaristica pentru incepatori

Crezi ca ti-ar fi greu sa ai grija de un caine sau o pisica? Ca te costa prea mult? Sau pur si simplu nu ai timp? In cazul asta, iti recomand un acvariu cu pesti. Detalii »

Alimentatia pestilor marini: Deficitul nutritional si tipuri de hrana pentru pestii de apa sarata

Asa cum se intampla si in cazul oamenilor sau in cazul oricarui alt animal, o dieta saraca in substante nutritive poate duce la o stare de sanatate subreda si la o sensibilitate mai mare la virusi si boli. Unele din cele mai des intalnite probleme la pestii de mare, hraniti in mod gresit, includ eroziunea de-a lungul liniei laterale si la nivelul aripioarelor, pierderea in greutate, pierderea culorii, apatia si declansarea bolilor. Detalii »

Hranirea nevertebratelor si a coralilor din acvariile cu apa sarata

In ultimul deceniu, progresul din domeniul hobby-urilor marine a facut mai usoara ca niciodata cresterea in captivitate a unora din cele mai delicate specimene de nevertebrate si corali. Acest progres se vede in modul de hranire. Detalii »

Cum sa intretii acvariul cu apa sarata?

Multi oameni isi cumpara un acvariu cu pesti fara sa realizeze cata munca si cata responsabilitate implica o astfel de decizie. Iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le urmezi daca vrei ca pestii tai sa fie bine ingrijiti si sanatosi. Detalii »

Acvaristica: ciclul nitrogenului

Ciclul nitrogenului este un proces ce da nastere mai multor tipuri de bacterii care vor contribui, intr-un fel sau altul, la mentinerea mini-ecosistemului format intr-un acvariu. Fiecare dintre aceste bacterii are rolul sau. Detalii »

Corali usori si moi pentru un acvariu de recif

Iata o lista cu corali moi vii, care sunt printre coralii cel mai usor de intretinut intr-un acvariu de recif. Aceste nominalizari de top ale speciilor de corali usori si moi sunt o alegere buna pentru orice detinator de acvariu de recif, dar sunt mai ales ideale pentru incepatori. Acestea sunt specii rezistente care se adapteaza bine, de obicei, la viata in acvariu, si nu au nevoie de lumina puternica. Detalii »

Parazitii pestilor

Parazitii pestilor, precum lipitorile si paduchii sunt foarte des intalniti in iazuri. Acestia pot afecta serios sanatatea acestora, provocandu-le, in unele cazuri, moartea. Cum pot fi tratati pestii infestati? Detalii »

Cum se face un acvariu?

Sunt persoane care au indemanare si prefera sa isi faca singuri unele lucruri, pentru a fi siguri ca acestea le vor satisface nevoile pe deplin. Asa sunt si unii crescatori de pesti. Acvariul poate fi facut acasa, respectand niste reguli simple. Detalii »

Acvariul de carantina

Cei care vor sa creasca pesti de acvariu ar trebui sa se documenteze inainte de a-i achizitiona. Atat pestii de apa dulce, cat si cei de apa sarata, in caz de boala, trebuie separati de ceilalti. Acvariul de carantina trebuie sa indeplineasca, si el, cateva conditii. Detalii »