No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pe prima pagină

Hranirea nevertebratelor si a coralilor din acvariile cu apa sarata

In ultimul deceniu, progresul din domeniul hobby-urilor marine a facut mai usoara ca niciodata cresterea in captivitate a unora din cele mai delicate specimene de nevertebrate si corali. Acest progres se vede in modul de hranire.

Articole asemănătoare

Filtru de apa handmade pentru acavariu

Crescatorii de pesti stiu ca fara o filtrare continua a apei niciun acvariu nu va rezista mult timp. Dispozitivul de filtrare a apei retine toate acele materiale care tulbura si contamineaza apa. Prin aceste materiale se intelege in special excrementele pestilor si partile moarte ale plantelor. Detalii »

Acvaristica pentru incepatori

Crezi ca ti-ar fi greu sa ai grija de un caine sau o pisica? Ca te costa prea mult? Sau pur si simplu nu ai timp? In cazul asta, iti recomand un acvariu cu pesti. Detalii »

Alimentatia pestilor marini: Deficitul nutritional si tipuri de hrana pentru pestii de apa sarata

Asa cum se intampla si in cazul oamenilor sau in cazul oricarui alt animal, o dieta saraca in substante nutritive poate duce la o stare de sanatate subreda si la o sensibilitate mai mare la virusi si boli. Unele din cele mai des intalnite probleme la pestii de mare, hraniti in mod gresit, includ eroziunea de-a lungul liniei laterale si la nivelul aripioarelor, pierderea in greutate, pierderea culorii, apatia si declansarea bolilor. Detalii »

Boala gaurilor in cap la pestii de apa dulce: simptome, cauze si tratament

Boala gaurilor in cap este o boala destul de intalnita la pestii de apa dulce, care afecteaza in principal ciclidele, pestii discus si oscar. O alta denumire intalnita pentru aceasta boala este Eroziune la nivel cefalic si in lungul liniei laterale la pestii de apa dulce (Freshwater Head and Lateral Line Erosion (FHLLE)) Detalii »

Infectii fungice comune intalnite la pestii de acvariu: cauze si tratament

Infectiile fungice sunt printre cele mai raspandite boli intalnite la pestii tropicali. Deoarece sporii de ciuperca sunt prezenti in toate acvariile, ei se pot depune rapid si pot crea probleme pestilor stresati, raniti sau bolnavi. Calitatea slaba a apei poate contribui si ea la raspandirea infectiilor fungice intr-o populatie sanatoasa de pesti. Detalii »

Micobacterioza

Mycobacterium sunt inrudite cu bacteriile care provoaca tuberculoza. Exista mai multe tipuri ale acestei bacterii acvatice. Trei dintre cele mai intalnite sunt: Mycobacterium marinum, Mycobacterium fortuitum, Mycobacterium chelonei. Detalii »

Crapul argintiu (Hypophthalmichthys molitrix)

Crapul argintiu este una dintre speciile de apa dulce cele mai apreciate. Nuanta corpului sau (albastru-violet) este accentuata de o fasie portocaliu-rosiatica, de la coada pana la mijlocul corpului. Masculii sunt mai mici, mai subtiri, mai colorati si deseori au o nuanta rosiatica in zona ventrala. Detalii »

Rechinul balena, cel mai mare peste din lume

Rhincodon typus sau rechinul-balena este cel mai mare peste din lume. De altfel, toti rechinii sunt considerati vietati acvatice de dimensiuni mari. Cel mai mic este rechinul pigmeu, cu o lungime de doar 22 cm, iar cel mai mare este rechinul-balena, care poate avea pana la 12 m. Detalii »

Pestele arlechin (Rasbora Heteromorpha)

Dintre toate cele 50 de specii de Rasbora, pestele arlechin este cel mai popular. Acesta este deseori numit Rasbora Rosie datorita culorii sale asemanatoare cuprului, rosiatica, accentuata de o linie neagra pe spate. Detalii »

Barbus tetrazona (Mreana tigru)

Mreana tigru sau Barbus tetrazona este un peste exotic pe care-l poti achizitiona si daca nu esti un cunoscator al speciilor de pesti. Nu necesita atentie si ingrijire sporite. Tot ce ai de facut este sa pui pestii intr-un acvariu potrivit si sa-l amenajezi, pastrandu-i apa curata. Detalii »