No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Unde si cum traieste cucul?

Cucii au distributie cosmpolita, pe toate continentele, cu exceptia Antarcticii. Nu traiesc in America de Sud, in nordul indepartat si nord-vestul Americii de Nord si in zonele cele mai aride din Orientul Mijlociu si Africa de Nord. Apar doar ca pasari hoinare in insulele oceanice din Atlantic si Oceanul Indian. Detalii »

Despre cuc

Cucii sunt insectivori, preferand insectele mai mari si omizile, inclusiv cele cu par, evitate de alte pasari. Spre deosebire de alte zburatoare, ei isi proceseaza hrana inainte sa o inghita, frecand-o de obiecte dure, cum sunt ramurile de copaci si apoi strivind-o cu palatul osos aflat in spatele gurii. Detalii »

Cucul (Cuculus canorus)

Cucii fac parte din familia Cuculidae, semanand cu vrabia. Ordinul Cuculiforme, pe langa cuci, cuprinde si turacii (familia Musophagidae). Unii zoologi si taxonomisti includ si pasarile Hoazin in ordinul Cuculiforme, taxonomia acestora fiind inca in curs de determinare. Detalii »

Pasari al caror miros atrage pradatorii

Cercetarile in curs de desfasurare arata ca mirosul corpului pasarii native din Noua Zeelanda este atat de intepator, incat alarmeaza pradatorii. Unele astfel de specii sunt pe cale de disparitie. Ce pot face oamenii pentru a impiedica acest lucru? Detalii »

Vulturul plesuv nu mai e pe cale de disparitie!

Numarul de perechi de vulturi plesuvi din cele 48 de state continentale din Statele Unite a crescut de 10 ori, de la mai putin de 450, la inceputul anilor 1960, la mai mult de 4.500 de perechi, in anii 1990. De exemplu, in sud-est existau in jur de 980 de perechi in 1993, fata de 400, in 1981. Cea mai mare concentratie de vulturi plesuvi este in statele Florida si Louisiana. Astazi, se estimeaza ca exista 9.789 de perechi de vulturi plesuvi. Detalii »

Bufnita Mare Cornuta (Bubo virginianus)

Bufnita mare cornuta traieste pe tot intinsul continentului American, dar mai ales in Canada, Sudul si Centrul Americii de Sud pana la Stramtoarea Magellan. E una dintre cele mai raspandite specii de bufnite. Locuieste aproape tot timpul anului in acelasi loc, insa bufnitele care stau in Nord migreaza toamna spre Sud. Detalii »

Bufnita cu urechi lungi (Asio otus)

Bufnita cu urechi lungi (Asio otus), ale carei sunete se aud de la distante mari, e o pasare uimitoare. Fiind o pasare nocturna si rapitoare, vaneaza noaptea, insa uneori poate fi zarita si dimineata devreme aruncandu-se asupra prazii. Detalii »

Barza (Ciconia ciconia)

Berzele sunt pasari mari, cu picioarele si gatul lungi, pliscul lung si puternic, apartinand familiei Ciconiidae. Este singura familie din ordinul biologic Ciconiiforme care, in trecut, a fost mult mai mare si cuprindea cateva familii. Detalii »

Striga (Tyto Alba)

Striga e o pasare salbatica ce poate fi intalnita in toata lumea. In credinta populara striga a devenit mesagerul vestilor rele din cauza strigatului specific. Vaneaza in zonele in care traiesc multe rozatoare, in desert, in paduri, practic unde se gaseste cate un copac pe care sa se odihneasca. Detalii »

Strutul (Struthio camelus)

Corpul strutului cantareste intre 90 si 160 kg. Pasarea nu poate zbura, dar poate alerga cu o viteza de 70 km/h, fiind cel mai rapid animal biped. S-au gasit fosile de strut care dateaza de 120 milioane de ani. Detalii »