No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Porumbeii – o pasiune mai presus de orice

Ultima modificare: 2010-10-04 | Data publicării: 2010-04-28
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Porumbeii – o pasiune mai presus de orice
Cresterea porumbeilor, pasiune cunoscuta sub termenul de "columbofilie", a devenit dintr-o simpla activitate de recreere, o afacere banoasa dar si o mandrie pentru adevaratii pasionati. Va prezentam povestea unui giurgiuvean, pasionat de cresterea porumbeilor, un om care pune binele pasarilor inaintea beneficiilor materiale: Ben Florin.

Numele meu este Ben Florin si in cele ce urmeaza va voi impartasi parerile mele despre porumbei. Sunt columbofil de aproximativ 23 ani, iar porumbeii pe care-i cresc se pot vedea pe albumul meu online de poze: http://florinben.sunphoto.ro/

 

 

specii de porumbei

 

"Cresc porumbei din pasiune!"

 

Au trecut multi ani de cand am avut prima pereche de porumbei, dar erau doar 2 masculi. Eram mic si naiv, dar ma incantau porumbeii. De atunci nu am mai putut sa stau fara ei. Am avut diverse rase, destule ghinioane si inca mai am, dar totusi ii cresc. Imi sunt dragi, sunt o bucurie gratuita oferita de aceste pasari minunate. Recomand iubitorilor sa le lase sa zboare si sa nu le tina inchise in colivii. Unii tin porumbei doar pentru a-i vinde, nu mai tin cont de respectarea caracteristicilor de zbor, de joc si nu conteaza pentru ei decat sa arate bine, sa respecte stadardul si atat. Oare este bine? Porumbeii sunt pasari de colivie? Ce vor ajunge acestia daca o tinem asa? Singurii care vor zbura vor fi gutanii care nu au stapan? Nu as fi vrut sa zic, dar anumite rase sunt, dupa parerea mea, iesite din normal. La ce foloseste o gusa atat de mare la un porumbel cand culmea, el este zvelt, sau ce rost are un porumbel aproape fara cioc?

 

 

porumbei jucatori de botosani
Jucatori de Botosani

 

 

Asadar, mesajul meu pentru crescatorii de porumbei: cand faceti ceva, ganditi-va si la bietele pasari, nu numai la pasiunea pentru aceasta activitate si incercati sa ajutati aceste minunate inaripate. Porumbelul este pana la urma un simbol, nu-i asa?
Acum cresc Jucatori de Botosani, dar rasa veche cu mot pe cioc si nu rasa noua. Baltatii de Bucuresti sunt tot mai rari, oare de ce?!

 

Specii variate, aceeasi ingrijire

 

De la jucatori la voiajori, de la voiajori la voltati si asa mai departe, am trecut la diferite rase in timp. Acum m-am oprit la Jucatori, cred ca sunt cei care ofera un spectacol frumos, poate cel mai frumos din toate rasele. Galatenii cred ca sunt jucatori care zboara cel mai bine, iar jocul lor este foarte frumos. Fiecare columbofil are preferintele sale, dar sunt de parere ca daca vrei cresti de placere o rasa si nu pentru comert, trebuie sa ai o grija cat mai mare de ea. Asadar, porumbeilor mei as vrea sa le pot oferi o viata sanatoasa. Cu Botosanii aproape am reusit, dar cu galatenii este mai greu. Consider ca in timp si cu rabdare voi reusi.

 

 

porumbei jucatori de galati
Jucatori de Galati

 

 

Lasa porumbeii sa zboare

 

Intotdeauna aud ca este nevoie de spatiu pentru porumbei, dar natura este spatiul suficient pentru ei. Eu nu ii inchid nici iarna si nu se pierd nici macar voltatii, deoarece au invatat sa se fereasca de pericole. Asa este orice vietate cand o protejezi prea mult: in timp, nu mai stie sa se fereasca singura de pericol.
Indemnul meu pentru voi este: "Ganditi-va si la porumbei!"

articol scris de Ben Florin in colaborare cu http://acka.rdsor.ro/


Tu ce zici?