No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Pasarea Emu (Dromaius novaehollandiae)

Ultima modificare: 2013-01-14 | Data publicării: 2010-08-24
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pasarea Emu (Dromaius novaehollandiae)
Pasarea Emu se gaseste pe intreg cuprinsul Australiei, exceptie facand zona desertica. Prefera campia si regiunile impadurite si isi face cuibul in crapaturile pamantului. Este una din putinele pasari care nu pot zbura.
poza emu

Cum arata pasarea Emu?

 

Dromaius novaehollandiae este o pasare mare, cu aripi rudimentare, ceea ce inseamna ca sunt subdezvoltate, impiedicand-o sa zboare. Are un penaj maroniu. Capul si partea posterioara a gatului sunt negre, in timp ce partile laterale ale gatului sunt albastrui. Ochii sai sunt rosii.

Femelele sunt mai grele decat masculii, avand pana la 55 kg. Pasarile tinere au dungi albe si maro. Chiar daca nu pot zbura, ele  merg cu o viteza de 7 km/h .

Pasarea Emu este capabila sa faca salturi de 2,7 metri. Prin comparatie, oamenii se deplaseaza cu o viteza de 5 km/h. Cand fuge, aceasta poate creste, in cazul acestor pasari, la 48 km/h . Cand se odihneste, un strut Emu se intinde si se racoreste deschizandu-si aripile.

 

Reproducere

 

Dupa ce puii eclozeaza, masculul are grija de ei. Femela depune de la 5 la 25 de oua de culoare verde. Parintii sunt impreuna cu puii pe o perioada de cel putin 8 luni. Dromaius novaehollandiae este un animal omnivor.


Tu ce zici?