No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Papagalul amazon

Ultima modificare: 2010-04-26 | Data publicării: 2010-03-17
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Papagalul amazon
Papagalii amazon sunt pasari inteligente, dotate cu abilitatea de a vorbi si de a scoate sunete minunate. Desi sunt cateodata cicalitori, totusi sunt usor de indragit si de ingrijit.

Cum arata Papagalul Amazon?

Originari din Lumea Noua si numiti astfel de catre Cristofor Columb, Papagalii Amazon au aparut in Europa cu ocazia primei calatorii a marelui explorator. Genului Amazona ii apartin 27 de specii de papagali diferite, unele avand nenumarate exemplare, altele fiind la un pas de disparitie. Sunt papagali de marime mijlocie-mare, au ciocul puternic, coada si aripile sunt rotunjite. Dispun de pene care asigura mirosul specific speciei de papagal amazon. Au coloritul in general verde, dar se poate observa o varietate de culori de-a randul generatiilor.

Talentele ascunse ale papagalului amazon

Papagalii amazon sunt pasari dotate cu deprinderea de a vorbi si de a scoate sunete magnifice. Prin experimente stiintifice s-a dovedit nivelul ridicat de inteligenta a acestor papagali. Sunt capabili sa se exprime coerent, pot deosebi sapte culori diferite si sa decida despre doua obiecte din fata lor daca sunt identice sau nu. Papagalii amazon sunt energici, sociabili, atasati, nu se impotrivesc nici macar imbratisarilor. Tocmai din aceasta cauza nu suporta sa fie marginalizati. Stapanul neglijent, neatent poate fi muscat destul de serios.

poze papagal amazon
Papagal Amazon

Ce mananca Papagalul Amazon?

Principalele componente din alimentatia unui papagal amazon sunt:

  • seminte de floarea -soarelui (40%);
  • mei;
  • iarba-canarasului si ovaz in cantitati de 10%;
  • seminte de canepa, grau, orz, porumb, nuci si alune in cantitati de 5%.

Este indicat sa suplimentati alimentatia cu fructe si legume, precum si cu viermi de faina. Asa veti putea asigura acestor animale de companie cantitatea necesara de vitamine si minerale. Evitati ciocolata, samburii de mere, avocado, toate astea fiind otravitoare.

ce mananca un papagal amazon
Hrana unui papagal amazon

 

Cresterea papagalului amazon

Este indicata cresterea lor in perechi, in acest fel cu siguranta nu se vor plictisi. Daca ii tineti in colivie, este recomandat sa-i lasati sa zboare zilnic, pentru a se putea misca destul. Cel mai bine este daca au un spatiu de 10m³ in care pot gasi crengi si diverse jucarii, deoarece le place nespus de mult sa se joace. Daca este tinut singur, i-ar ajunge o colivie de 1m³, dar si atunci va trebui sa i se asigure un spatiu mare pentru miscare. Tinut in casa, va deveni foarte bland si se va comporta de parca ar fi un membru al familiei. Papagalul amazon poate trai 40-50 ani, astfel puteti sa va bucurati de prezenta lui foarte mult timp.


Tu ce zici?