No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Nu cumparati o pasare exotica doar pentru ca este la moda!

Ultima modificare: 2010-11-09 | Data publicării: 2010-03-30
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Nu cumparati o pasare exotica doar pentru ca este la moda!
Daca tineti o pasare exotica in locuinta, aveti ocazia sa va bucurati de o mica parte din minunata lume a pasarilor. De obicei interesul pentru anumite specii creste in urma mediatizarii prin emisiuni audio, video, sau filme pentru copii. Daca nu stiti ce nevoi au pasarile exotice, nu le cumparati!

Moda pasarilor exotice

 

Filmele cu animale prezinta uneori imagini false despre aceste fiinte, stiind ca animalele nu se pot apara. Din pacate, aceste informatii eronate nu fac decat sa accentueze spiritul mercantil al unor comercianti, pentru care este mai important profitul decat soarta animalelor. Trebuie sa tineti cont si de faptul ca nu doar animale preferate trebuie sa corespunda cerintelor noastre, ci si voi trebuie sa corespundeti nevoilor pasarii.
Cine are foarte putin timp liber isi poate impodobi curtea cu fazani decorativi, porumbei, gaini si cocosi decorativi, o pereche de papagali, eventual poate sa pregateasca un ,,colt verde", exotic, unde sa tina astfel de animale care nu necesita ingrijire si preocupare permanenta. Pentru astfel de situatii, cand nu aveti timp pentru animale, dar va doriti unul, alegeti mai bine un harciog decat un papagal scump!

 

poze papagal jako

 

Paris Hilton isi alege intotdeauna animale doar pentru ca sunt la moda

 

Daca ai ales sa cumperi un papagal, iti recomandam sa te orientezi spre Nimfa sau Agapornis Roseicollis, deoarece aceste specii sunt mai adaptabile omului, pot fi pasari ,,de camera" ideale. Speciile mari de papagali vor tanji mereu dupa libertate. Bineinteles, daca doriti sa aveti mai multi papagali, trebuie sa va informati mai bine referitor la ce specii alegeti pentru ca acestea sa poata convietui. Trebuie sa va inarmati cu multa rabdare deoarece de comportamentul vostru va depinde si convietuirea lor.
Daca va hotarati sa cumparati pasari perechi, sa o faceti de la inceput sau daca nu aveti posibilitatea e obligatoriu sa ii cumparati mai tarziu o pereche de sex opus.

 

Papagalul Jako face parte din cele mai populare specii de papagali

 

Am primit o multime de intrebari legate de papagalii Jako si Kakadu. Iar unii oameni nu inteleg de ce le punem atatea intrebari mai personale, cum ar fi daca pot petrece mult timp cu papagalul. Inainte de a cumpara un animal, de orice fel, fie pasare, caine de rasa sau o pisica, trebuie sa se gandeasca la adevaratele motive pentru care isi doreste un animal de casa. Daca il doresti doar pentru a te lauda cu noua achizitie scumpa din casa ta, mai bine pleci in vacanta cu banii pe care i-ai da pe animal. Aceste pasari au nevoie de interactionare umana, au nevoie sa comunice cu oamenii, in caz contrar devin isterice, isi smulg penele si se vor desfigura. E chiar pacat sa risipesti frumusetea unei astfel de pasari doar pentru a bifa inca un obiect pretios expus in sufragerie!

 

Animalele batrane ajung in adaposturi

 

Societatile mai instarite din vest investesc in adaposturi pentru animale, unde ajung si specii mari de papagali care se confrunta cu grave probleme ale sistemului nervos, din cauza depresiilor. La noi problema este si mai grava, deoarece sunt oportunisti care iau animalele bolnave ce se distribuie gratuit, dar nu cu intentia de a le ingriji, ci de a obtine un profit din vanzarea lor. Deci trebuie sa cantariti bine situatia inainte de a adopta un animal, sa va ganditi ce conditii puteti sa ii oferiti.

 

 

cum ingrijesc papagalul jako
Papagal Jako

 

Ce specie de pasare exotica vrei?

 

Cele mai multe specii de papagali tineri pot fi imblanzite cu o cantitate corespunzatoare de rabdare, pot fi obisnuite sa stea pe mana omului sau, in functie de specie, sa se obisnuiasca cu vocea gazdei si chiar sa imite stapanul. Din speciile pana nu demult abia cunoscute s-au obtinut pasari foarte blande, prin cresterea puilor de catre oameni si prin apropierea de acestia. Este adevarat ca acesti pui crescuti de catre oameni nu au acelasi comportament ca si cei crescuti de catre parintii lor.

 

Dupa papagalul ondulat, nimfa este cel mai cautat papagal

 

Nu dorim sa-i speriem pe cei ce doresc sa-si cumpere pasari exotice cu faptele mentionate mai sus, doar dorim sa va pregatim pentru eventualele esecuri. In primul rand, vrem sa atragem atentia viitorilor proprietari ca nu vor cumpara jucarii de plus, ci fiinte vii. Aceste informatii precise destinate iubitorilor si crescatorilor de pasari exotice, pot deveni baza unei politici de afaceri corecte.
Cei care cumpara pasari slabe, bolnave, trebuie sa tina cont si sa fie constienti de eventualele experiente sau amintiri dureroase ce vor urma, sa fie pregatiti sa le sprijine si sa le aline suferinta pe parcursul vietii lor, aceasta fiind cea mai mare bucurie si destindere a lor: sa se ocupe de pasarile suferinde. Daca sunteti bine informati si ati studiat documentatia de specialitate si indicatiile specialistilor in cresterea pasarilor exotice si v-ati decis ce specie alegeti, veti putea incepe pregatirea spatiului destinat acesteia in casa.

Trebuie sa amenajati acest spatiu tinand cont de faptul ca pasarea nu trebuie sa stea intr-un loc foarte aglomerat si circulat. Puteti cumpara si hrana de baza, de buna calitate, amestecata cu diferite suplimente, sa nu creeze probleme. Daca nu puteti asigura toate substantele minerale sau vitaminele necesare pe care pasarile le pot procura in mediul lor natural, le puteti completa prin suplimente nutritive pe care le veti administra conform indicatiilor prescrise. Daca apar modificari de comportament sau orice semn de boala, adresati-va unui doctor veterinar.
Respectand sfaturile descrise mai sus, puteti sa va bucurati ani la rand de prezenta pasarilor exotice preferate in casa voastra.

Discuta pe forum despre pasari >>>


Tu ce zici?