No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cocos de rasa: Razboinicul englez

Ultima modificare: 2010-04-26 | Data publicării: 2010-03-24
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cocos de rasa: Razboinicul englez
Aceasta specie agila s-a format in Anglia din mai multe specii de cocosi razboinici asiatici, probabil prin secolul al 17-lea. Din anul 1850 a fost crescut pentru a participa la expozitii de gaini. Din pacate sunt putine, sau chiar lipsesc, povestirile exacte privind aparitia acestei specii.

Infatisarea razboinicului englez

poze cocosi de rasa
Razboinicul Englez

 

Are corpul musculos, scurt sau mediu, iar umerii lati cu tinuta inclinata au o deosebita importanta la aceasta rasa de cocosi. Linia pieptului trebuie sa fie lata si completa, spatele scurt, penele aripilor sa fie lungi, late si rotunjite, structura scheletului penelor sa fie puternica si tare. Partea posterioara se ingusteaza de tot. Coada cocosului este mult mai dezvoltata fata de cozile altor specii care au corpul mai mare, are multe pene late si curbate si au schelet puternic. Penele de ghidaj, care sunt putin desfacute, alcatuiesc un unghi cu linia spinarii. De altfel penajul este puternic, iar pufii sunt putini.

Razboinicul englez trebuie sa stea intr-un anumit unghi, adica pulpele scurte, musculoase trebuie sa stea arcuindu-se in spate, putin inclinate. Nici chisitele nu sunt verticale, ci putin inclinate spre fata. La intalnirea dintre pulpa si chisita se formeaza un unghi. Caracteristicile capului nu au o importanta deosebita. Trebuie sa fiti atenti doar la conturul cranian, anexele craniene sa fie mici. Creasta lui are forma de fierastrau si este crestata sub forma de casca. Culoarea ochilor poate sa varieze de la rosu la maro inchis, culoarea piciorului neavand importanta. La razboinicul englez este acceptata si coama.

rase cocosi
Tinuta unui cocos Razboinicul Englez

Coloritul razboinicului englez

Dintre cele treizeci de culori existente, in standardul german au fost considerate 21 de posibilitati valabile, precum: cu gatul auriu, culoarea graului auriu, coama rosie, coama rosie-grau auriu, albastrita, pestrit, albastru cu gat auriu, etc. Se cere o culoare pe cat posibil stralucitoare, de ex. alb curat, negru stralucind in verde. Contururile trebuie se fie bine determinate. Este interzisa conturarea prea accentuata cu alb la cei pestriti, prea mult sau prea putin contur pe piept la cocosii cu piept portocaliu si la cei de culoarea mesteacanului. La evaluare se iau in considerare, in primul rand, tinuta si silueta.

Caracteristicile razboinicului englez, reproducerea si cresterea

Recomandarea pentru reproducere si cresterea acestei specii este scoaterea in evidenta a temperamentului si naturii animalului. Printre altele, aceste pasari au nevoie de multa miscare pentru a-si putea dezvolta musculatura pieptului. Puii exceleaza prin crestere rapida si vitalitate. Cocosii pregatiti pentru expozitie fac senzatie prin aparitia lor vioaie si energica in custile lor. Este recomandata adaptarea acestuia in prealabil, la cusca. Acesti cocosi de rasa sunt o aparitie deosebita in cadrul expozitiilor din Anglia.


Tu ce zici?