No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Agapornis roseicollis

Ultima modificare: 2010-03-19 | Data publicării: 2010-03-18
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Agapornis roseicollis
Originare din Africa, cu un exterior plăcut la vedere, papagalii Agapornis roseicollis nu fac parte din clasa păsărilor rare sau a celor pe cale de dispariţie. Micuţe, frumoase şi interesante, aceste păsări sunt foarte apreciate în toată lumea. Află mai multe despre creşterea papagalilor Agapornis Roseicollis.

Papagalii Agapornis Roseicollis ocupă cuiburile vrabiei sau ale păsărilor ţesător pentru a-şi depune ouăle. Deşi corpul lor nu atinge dimensiunea unui peruş, pare mai mare, deoarece are un corp gros în raport cu coada scurtă. Chiar şi capul pare mai mare.

Cum arată papagalii Agapornis Roseicollis?

Culoarea penajului este dominant verde, dar capul are o culoare roz intens, iar penele care îi acoperă coada sunt albastre. Masculul este aproape identic cu femela, de aceea este greu de stabilit sexul la prima vedere.
Puteţi să cumpăraţi aceste păsări de la magazine de specialitate sau direct de la crescători. În magazine preţul lor este dublu faţă de cel practicat de crescători.

poze cu papagalii dragostei
Agapornis Roseicollis

Amenajarea coliviei

Pentru traiul de zi cu zi îi este îndeajuns o colivie de mărime mijlocie, în care neaparat trebuie să-i montaţi un leagăn, pe care se va legăna bucuros. Îi place mult să roadă deci este bine să îi puneţi în colivie bucăţele de lemn sau crenguţe proaspete.

Hrănirea şi adăparea

Hrana amorezilor este identică cu cea a peruşilor, completată cu seminţe de floarea soarelui. Mănâncă puţin de aceea veţi avea impresia că nici nu mănâncă, lucru dezminţit de condiţia fizică excelentă . Este adevărat că până acum nu am întâlnit exemplare supraponderale.

Îngrijirea papagalilor Agapornis Roseicollis

Nu am întâlnit papagal amorez care să vorbească, dar am ţinut în mână exemplare blânde, docile, trăsături care nu-i sunt deloc caracteristice. Cine se aşteaptă ca aceste păsări să execute aceleaşi spectacole ca şi peruşii, va fi dezamăgit.
Acest papagal este o pasăre care îşi alege partenerul de viaţă. După unii, dacă unul din amorezi moare din diferite motive, cel rămas în viaţă nu-şi va alege niciodată altă pereche. De aceea sunt denumiţi şi păsările dragostei. În condiţii bune de trai, vârsta medie de viaţă este de 10 ani.

poze cu pui Agapornis Roseicollis
Pui Agapornis Roseicollis

Reproducerea

Pentru cuibărit, la fel ca la peruşi, îi este suficientă o scorbură închisă unde îşi poate aşeza materialele care vor alcătui cuibul (bucăţele de salcie, uscături de mei etc.). Numărul de ouă din cuib poate fi de 3-6 bucăţi, din care, după 21-22 de zile, vor ecloza puii. Pentru creşterea puilor va fi nevoie de hrană moale.

Puii vor părăsi cuibul după 35 de zile, de regulă cu penajul format, dar fără penele roz din creştet. Culorile penajului se vor definitiva după 6 luni, când are loc prima năpârlire. Dacă observaţi că puii sunt independenţi şi se hrănesc singuri, este recomadabil să-i separaţi de părinţi.

Discuta pe forum despre papagali >>>


Tu ce zici?