No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Specii de papagali

Papagalii sunt pasari care pot fi usor cumparate din pet shop-uri, dar în functie de caracteristicile fiecarei rase, trebuie sa stim anumite lucruri înainte de a o adopta. Va recomand sa nu actionati sub impulsul momentului si sa aveti în vedere cateva aspecte. Detalii »

Cum invat papagalul sa vorbeasca?

Papagalii vorbitori sunt foarte indragiti. Nu toti proprietarii reusesc insa sa ii invete pe acestia sa vorbeasca. Haideti sa vedem care sunt cele mai simple metode de a-i invata. Detalii »

Simbolistica berzei

Barza este mai mult decat o pasare migratoare; in jurul ei s-au construit legende, iar in credinta populara, ea este cea care aduce pe lume copiii. Mai mult: barza apare ca simbol national al unor state precum Germania, Belarus si Lituania. Detalii »

Despre papagalul nimfa (Nymphicus hollandicus)

Pasarile din aceasta specie se aseamana cu papagalii cacadu si provin din Australia. Sunt pasari blande si docile, nomade prin natura lor, calatorind de-a lungul pajistilor si savanelor australiene, in cautarea hranei si a unor locuri potrivite pentru cuibare. Detalii »

Cat sunt de inteligente pasarile?

Pe langa hrana, apa, un adapost, somn si socializare, pasarea ta are nevoie si de stimulare intelectuala, prin joaca si dresaj. Cercetatorii au descoperit ca pasarile sunt capabile sa inteleaga problemele si sa le rezolve, ba pot invata din exemplele altora, la fel ca si copiii. Detalii »

Despre papagali

Psittacinele sunt pasari care fac parte din ordinul Psittaciformes, care include specii precum: budgerigar (budgie), nimfa, cacadu, amazon, gri african, senegal, jardine si amorez. Dimensiunile lor variaza intre 9 cm (Papagalul pigmeu sau Micropsitta pusio) si 100 cm (Papagalul zambila - Anodorhynchus hyacinthinus). Majoritatea acestor pasari traiesc in zonele tropicale sau subtropicale, desi exista cateva specii care traiesc si in zona temperata. Detalii »

Imperecherea zebrelor australiene

Formarea unui cuplu de zebre australiene implica un ritual interesant, in care masculul "curteaza" femela. Studiile arata ca diferentele dintre comportamentul speciilor domestice si cel al speciilor salbatice sunt mici. Detalii »

Cum sa inmultesti zebrele australiene?

Zebrele australiene sunt pasari deosebit de indragite si usor de inmultit in captivitate. Cu toate acestea, e important sa fii responsabil, sa-ti amintesti ca in magazine exista deja multe astfel de pasari si ca nu toate dintre ele isi gasesc un stapan. Detalii »

Cintezele australiene zebrate (Poephila guttata)

Exista numeroase specii de cinteze; printre cele mai cunoscute sunt cintezele australiene zebrate (Poephila guttata) si cintezele bengalezele (Lonchura domestica). Aceste specii sunt rezistente si relativ usor de ingrijit; de aceea reprezinta o alegere excelenta pentru oamenii care nu au experienta in cresterea pasarilor. Detalii »

Specii de papagali amazonieni

Ti-ar placea un papagal amazonian? Daca te crezi in stare sa cresti o astfel de pasare, trebuie sa stii ca exista mai multe specii din care poti alege, fiecare avand caracteristici specifice. Iata o lista a celor mai cunoscute specii de papagali amazonieni. Detalii »